Hemma
Almtuna
AIS
Borta
Nacka
NHK

Jämt, spännande och förlängningsseger

21 november 2021 19:20
Junior

Dagens match mellan vårat J18-lag och Nacka var en riktigt spännande batalj med sent avgörande. Almtuna ledde med 1-0 till slutminuterna och Nacka kvitterade två gånger om innan avgörandet kom i inledningen av förlängningsspelet. 3-2 efter förlängning slutar det hela.


I den första perioden har lagen varsitt powerplay utan att kunna utnyttja övertaget. De båda målvakterna Viggo Boston Almtuna och Wilmer Brundin Nacka fredar sina mål bra och skotten är 12-14 i perioden.

Gästerna drar på sig en tidig utvisning i andra perioden och med sekunder kvar av det numerära överläget – 23:24 – kan Mai Crnkic se till att matchens måltorka är över när han sätter dit 1-0 bakom Wilmer Brundin i gästernas mål. Hemmalaget får en ny chans i powerplay efter 35:20 men denna gång kan Nacka freda sitt mål tiden ut i underläget. Sedan drar Almtuna på sig en utvisning 37:56 men Viggo Boston och Almtuna kan hålla tätt bakåt. Lagen har 1-0 med sig in i pausvilan och skotten är 11-7.

Det är länge fortsatt ledning för hemmalaget i den tredje perioden – men 57:31 kan Nackas Devin Klang kvittera till 1-1. Strax efter så drar gästerna på sig en utvisning och då kan Mai Crnkic ge hemmalaget ledningen med 2-1 efter 58:09. Men Nacka ger inte upp man tar timeout och plockar sedan även målvakten. När 59:38 är spelade så kommer en ny kvittering från Nacka och denna gång är det Alex Stepanek som står för målet. 2- efter 60 minuter spel och skotten är 8-13.

I förlängningen så kan sedan Valther Wannar se till att bonuspoängen stannar i Uppsala när han efter 60:26 gör 3-2. Skotten blir totalt 32-34.

Mai Crnkic är involverad i alla våra mål och Viggo Boston är stabil längst bak men det är en riktigt stark insats av hela laget.

- Det var en bra match från början till slut. Man såg direkt att det skulle vara laget med bäst diciplin som skulle gå vinnande ur striden. Jag är riktigt stolt över grabbarna idag, dom gör allt för varandra, säger Marcus Eklund.