Hugo Blixt klar
Publicerad: 2022-04-29
Herr
Han har närmast fem säsonger bakom sig i USA och collage hockeyn. Nu vänder backen Hugo Blixt tillbaka till Sverige och han har skrivit under ett 1-års avtal med oss i Almtuna.

Backen Hugo Blixt 24 år med Linköping som moderklubb är klar för spel hos oss i Almtuna den kommande säsongen. Blixt har förutom moderklubben även representerat Västerås på J18-, J20 nivå innan han tog chansen i USA dör han spelat för Tri-City Storm (USHL), Boston University (NCAA) och nu senast Colorado College (NCAA).

Storväxte Blixt (194 cm 96 kg) stod den gångna säsongen för 1 (1-0) poäng på 31 matcher i Colorado College säsongen 20/21. I början på juni är det meningen att Hugo Blixt skall komma till Sverige igen.

Hur kommer det sig att det blev USA för dig?
- College var en bra lösning för mig som ville spela hockey på en bra nivå och få med mig en kandidatexamen. Det kändes också som ett spännande äventyr att få upptäcka USA och lära sig språket bättre, säger Hugo Blixt.

Du är en stor back hur skulle du beskriva dig som back?
- Jag skulle beskriva mig som en skridskostark tvåvägback med största styrkorna i defensiven och med ett bra första pass. Jag tycker om att spela ett fysiskt spel och utnyttja min storlek samt mitt skott.

Hur kommer det sig att du valde att komma till oss i Almtuna?
- Efter 5 år i USA och min utbildning klar ville jag söka mig hemåt för seniorhockey. Almtuna kom ganska snabbt in i diskussion och det känts riktigt kul att få skriva på för Almtuna som har något bra på gång. Jag hade bra samtal med både  Kimby och Tony och det kommer finnas stora möjligheter för mig att utvecklas och bidra till laget.

Känner du någon i alternativt kring laget eller blir allt nytt här för dig?
- Jag har spelat mot några av spelarna i laget under min juniortid i Sverige. Men förutom det kommer det mesta att bli ganska nytt vilket känns spännande.

- Hugo är en stor rejäl back som kommer att stärka upp vår defensiv. Han är väldigt ambitiös och kommer hit för att fortsätta utvecklas och ta nästa steg i sin karriär, säger Tony Mårtensson.

{!B}

Webbredaktionen Peter Tjern