Norsk landslagsmålvakt ansluter - välkommen Jörgen Hanneborg
Publicerad: 2023-08-02
Jörgen Hanneborg ansluter till Almtuna.
Den 24-årige målvakten har skrivit på ett kontrakt över säsongen 2023/24.
- Jag har hört väldigt mycket gott om Almtuna, det är något spännande på gång här, säger den norske landslagsmålvakten.

Hanneborg har Lørenskog IK som moderklubb och har tillbringat större delen av karriären i hemlandet. Hockeyskolningen fick han i Finland där han spelade under junioråren. 

Förra säsongen var hans första i Sverige då han spelade för Kristianstad. Nu står det alltså klart att det blir en säsong till - i Almtuna.

- Hanneborg är en spännande målvakt som visat att han har kapacitet för att vara en toppmålvakt i allsvenskan. Med honom och (Oliver) Håkanson har vi ett högintressant målvaktspar där båda har stora möjligheter att utvecklas ännu mer, säger vår målvaktstränare Fredrik Pettersson Wentzel.

Under säsongen som gick stod Hanneborg 14 matcher för Kristianstad. Han hade under dessa en räddningsprocent på 88 och ett GAA på 3,91.

De tre senaste säsongerna har han varit en del av det norska landslaget.

- Jag blev jätteimponerad över hur bra Almtuna gjorde det ifjol och hoppas jag kan vara med och bygga vidare på det. Samtidigt har jag bara hört positiva saker om föreningen, ledarna och staden så jag är sjukt laddad på att komma igång, säger 24-åringen.

I Almtuna kommer Hanneborg kommande säsong att bilda målvaktspar med 21-årige Oliver Håkanson.

- De kommer att pusha varandra varje träning och utmana varandra om speltid. Båda kommer att få möjlighet att ta grepp om förstaspaden och det är upp till Jörgen och Oliver att ta chansen. Samtidigt är det två ödmjuka och bra killar som kommer att stötta varandra att hela tiden bli bättre, säger sportchef Tony Mårtensson.