Juniorlandslagsmannen förlänger - Valdemar Johansson stannar i AIS
Publicerad: 2023-05-26
Från Bälinge och med Almtuna som moderklubb.
Genom ungdomsled och juniorlag.
Nu en av ligans vassaste unga spelare.
Valdemar Johansson har skrivit på ett nytt kontakt med AIS, över säsongen 2023/24.

Efter en sejour i Linköping och en i AIK återvände 19-årige Valdemar Johansson till Almtuna IS förra säsongen. Då fick han också sitt genombrott med 20 poäng, varav 14 mål, på 42 matcher. De 14 målen han gjorde var flest av samtliga hockeyallsvenskans spelare i junioråldern.

- Vi ser att ”Valle” har alla verktyg för att bli en toppspelare i ligan. Han är en virvelvind på isen som stod för en fin säsong och fick sitt genombrott i vintras. Vi tror att han kommer fortsätta ta kliv säsongen som kommer, säger sportchef Tony Mårtensson.

Förutom framgångarna i hockeyallsvenskan, där Johansson hjälpte oss att nå en sjundeplats i grundserien, fick han även representera J20-landslaget. På tre matcher i den blågula dressen gjorde han två mål och två assist för totalt fyra poäng.

- Jag har valt att stanna för att jag tycker att Almtuna är ett bra ställe att utvecklas på, vi spelar rolig hockey och jag tror vi kan göra nått riktigt bra nästa år. Mina förväntningar på mig själv är att jag ska fortsätta ta kliv i min utveckling och bidra till laget med det jag är bra på, säger Johansson och fortsätter:

- Jag är en offensiv spelare som spelar med mycket energi. Vid sidan av isen är jag en glad och energifylld kille och supportrarna ska veta att jag alltid ger 100 procent när jag spelar.

Det nya kontraktet är skrivet på ett år, över säsongen 2023/24.