Välkommen Elliot Ekmark - NHL-draftad center ansluter från Linköping
Publicerad: 2023-08-03
Elliot Ekmark är en Almtunaspelare.
Den 21-årige centern har skrivit på över 2024/25.
- Våra möjligheter att göra något riktigt bra är höga, säger han.

2019 debuterade han i SHL som 17-åring och totalt har det blivit 86 SHL-matcher med moderklubben Linköping för numera 21-årige Elliot Ekmark.

Nu välkomnar vi honom i stället till Uppsala och Almtuna. Han har skrivit på ett tvåårskontrakt, över säsongen 2024/25.

- Elliot är en tvåvägscenter som har flera verktyg för att bli en väldigt duktig hockeyspelare. Han har haft sparsamt med speltid de senaste säsongerna och vi hoppas att han med lite mer förtroende ska få det att lossna ordentligt, säger sportchef Tony Mårtensson. 

Ekmark har spelat i Linköping mer eller mindre hela karriären. Säsongen 2021/22 gjorde han tre matcher (ett mål) för Västervik i hockeyallsvenskan och förra året var han delvis utlånad till Björklöven där det blev tre (2+1) poäng på 16 matcher.

- Jag valde Almtuna för den potential som de visade upp under förra säsongen och för hur tränarstaben visat förtroende för yngre spelare att ta nästa kliv i karriären, säger Ekmark och fortsätter:

- På isen är jag en tvåvägsspelare med en stabil defensiv som också vill vara en bidragande faktor i offensiven.

Ekmark har representerat Sverige på alla nivåer från U16 till och med J20. 2020 valdes han i den sjunde rundan i NHL-draften av Florida Panthers. På meritlistan finns även ett guld i J20-SM från 2021/22. Det guldet bärgades bland annat med Almtunabacken Olle Norberg i laget.

- Jag tror att vi har goda chanser att överraska lite även nästa år. Våra möjligheter att göra något riktigt bra är höga och vi kommer ställa höga krav på oss själva. Från mig kan supportrarna förvänta sig en hårt jobbande center som lägger stor vikt vid försvarsspel samtidigt som jag vill vara kreativ när vi har pucken, säger den 21-årigen.