NHL-draftad SHL-spelare ansluter - välkommen till Almtuna Alexander Ljungkrantz
Publicerad: 2023-05-19
Draftad av New York Islanders och förra säsongen spelade han 52 SHL-matcher för Brynäs IF.
Nu är Alexander Ljungkrantz klar för Almtuna IS.
- Han har bra storlek, är kraftfull i sin skridskoåkning och har ett väldigt bra skott, säger sportchef Tony Mårtensson.

Alexander Ljungkrantz slog igenom redan som 18-åring när han nätade i SHL-debuten för Brynäs säsongen 2019/20 och han har representerat Sverige i U16-, U17-, J18- och J20-landslagen. Nu har 21-åringen skrivit på för Almtuna IS.

- Jag fick ett samtal från Robert Kimby (huvudtränare) och kände direkt att vi såg på hockey på samma sätt. Jag tror att Almtuna kan hjälpa mig att utvecklas både på och vid sidan av isen så det kändes som ett givet val, säger Ljungkrantz.

Forwardens kontrakt sträcker sig över ett år. Han är vänsterfattad och mäter in på 185 centimeter och 81 kilo. Förra säsongen registrerades han för elva poäng, varav sex mål, för Brynäs i SHL. 

- Alex är en ung lovande spelare som jag tycker gjorde ett bra fjolår i SHL. Han producerade trots begränsat med speltid och det ska bli spännande att se honom i en större roll hos oss, säger Mårtensson och fortsätter:

- Han har bra storlek, är kraftfull i sin skridskoåkning och har ett väldigt bra skott. Vi hoppas att han ska kunna komma till oss och ta nästa kliv i sin utveckling.

2020 valdes Ljungkrantz i den tredje rundan, som spelare nummer 90 totalt, av New York Islanders i NHL-draften. Utöver tiden i Brynäs gjorde han säsongen 2021/22 även 34 matcher för Vita Hästen i hockeyallsvenskan, då han stod för tio poäng (5+5).

- Supportrarna kan förvänta sig en hårt jobbande offensiv spelare som kommer att spela med mycket fart och intensitet, säger han.