Världsmästaren återvänder – välkommen hem, Nicklas Danielsson
Publicerad: 2023-10-02
VM-guld, NHL-draftad och många år som utlandsproffs.
Men det var här allt började.
Nu återvänder Nicklas Danielsson till Almtuna.

Han har Almtuna IS som moderklubb och debuterade för oss på seniornivå säsongen 2003/04.

Nu kommer han tillbaka för att knyta ihop säcken.

- Det känns verkligen jätteroligt. Jag har haft mycket kontakt med Tony sen i somras och det är kul att det löste sig. Det här kommer bli mitt sista år och det känns väldigt bra att få avsluta här hemma, säger Nicklas Danielsson.

39-åringen har en lång och meriterad karriär bakom sig, med över 20 år som seniorspelare. I Sverige har han representerat Brynäs, Modo och Djurgården. I Schweiz har han spelat för SC Bern, Rapperswil-Jona Lakers och Lausanne HC. Han har också spelat i KHL med HC Lev Praha.

- Nicklas är väldigt meriterad och har en jättefin karriär. Vi har pratat med honom under en tid och är glada över att vi nu har tagit det här i mål. Det känns roligt att han kommer hem till Almtuna där allt en gång startade för honom, säger Mårtensson.

Totalt har han gjort 615 matcher i SHL och 291 poäng, varav 123 mål. Han har gjort 78 landskamper och 33 (18+15) poäng för Tre Kronor. Överst på meritlistan finns ett VM-guld och han har även ett VM-brons.

- Han kommer att bidra med rutin och erfarenhet och genom att vara en ledare i vårt unga lag. Vi har en ganska tunn trupp så det är också bra för oss att få in en forward som också kan spela som back. Se kommer han också vara nyttig i powerplay, säger Mårtensson.

Förra säsongen spelade Danielsson för Djurgården där det blev 16 (4+12) poäng på 24 matcher i grundserien och tio (0+10) poäng på 17 slutspelsmatcher. Under tiden i Djurgården visade Danielsson, som varit forward hela karriären, på mångsidighet när han till stor del även spelade som back.

- Jag fick en nytändning i Djurgården. Det var väldigt roligt att spela hockey igen och det gav blodad tand att köra ett år till. Kroppen känns bra så nu ser jag fram emot att komma igång, säger Danielsson och fortsätter:

- Jag kommer in i ett ungt lag med mycket talang och min förhoppning är att kunna bidra mycket med min erfarenhet och få de andra att växa.

Förhoppningen är att Danielsson är spelklar till hemmamatchen mot AIK nästa onsdag.