Spelskicklig back klar för Almtuna - välkommen Kalle Eriksson
Publicerad: 2023-06-20
Efter fem år i USA vänder Kalle Eriksson hem till Sverige igen.
Backen, som har Leksands IF som moderklubb, har skrivit på för Almtuna.
- Jag har alltid gillat Uppsala som stad, säger 23-åringen.

Kalle Eriksson gick hockeygymnasiet i Leksand och spelade tre seniormatcher för klubben i hockeyallsvenskan 2017/18, med en assist på kontot. Det året var han även lagkapten i klubbens J20-lag.

Efterföljande år lämnade han Sverige och korsade Atlanten för spel i Omaha Lancers och Madison Capitols i USHL. Därefter har han gjort fyra säsonger för University of New Hampshire i den amerikanska collegeligan NCAA.

Nu flyttar han hem till Sverige igen. Han har skrivit på för ett år i Almtuna.

- Jag är en skridskostark back som gillar att vara kreativ när det passar. Mina förväntningar på kommande säsong är att vi kommer att vara en grupp som hela tiden växer och blir bättre, samt vinner många matcher, säger han.

Under sina år i NCAA har han gjort totalt 42 (8+34) poäng på 121 matcher. 

- Kalle är en offensivt lagd back och med sin fina skridskoåkning gillar han att följa med upp i offensiven. Vi vill utveckla vårt anfallsspel där vi vill använda våra backar mer och där ska det bli väldigt spännande att se Kalle med hans rörlighet och fina spelsinne, säger Tony Mårtensson, sportchef.

Kalle Eriksson är son till Niklas Eriksson som var tränare i Almtuna 2013-2017 och numera är sportchef i Örebro.

- Almtuna är en klubb vars filosofi och ambitioner överensstämmer med mina egna. Jag har alltid gillat Uppsala som stad och det känns som att bilden som finns av Uppsala med både kompetens och utveckling även genomsyrar Ais, säger Kalle Eriksson.