Tvåvägscentern Anton Klint stannar i Almtuna: ”Vi har något bra på gång”
Publicerad: 2023-06-30
Prestationerna förra året ledde till SHL-spel.
Nu har Anton Klint förlängt kontraktet med Almtuna.
- Han är viktig för oss i flera spelformer, säger sportchef Tony Mårtensson.

Anton Klint kom till Almtuna under säsongen 2021/22 från Forshaga i hockeyettan. Hans första år stod han för sex (3+3) poäng på 29 matcher och den gångna säsongen blev det 13 (5+8) poäng på 47 matcher. Utvecklingen ledde även till att han fick testa på SHL-spel när han lånades ut till Örebro i två matcher.

Centern var en av de i Almtuna med bäst plus-/minusstatistik under säsongen. Han var också den som blockerade näst flest skott av våra forwards.

- Anton är en väldigt nyttig spelare att ha i ett lag och vi är glada över att han stannar i Almtuna. Han tar kliv varje säsong och är väldigt viktig för oss i det defensiva spelet samt framför mål i powerplay, säger Mårtensson.

24-åringens nya kontrakt är på en säsong, över 2023/24. Klint har NIK Karlstad som moderklubb och han har fått sin hockeyfostran i Färjestads juniorverksamhet där han gjorde totalt fem säsonger från U16 till J20. Han är vänsterskytt, 193 centimeter lång och väger 84 kilo.

- Jag skulle beskriva mig som en tvåvägscenter som kan spela alla spelformer. Jag ger alltid allt för att laget ska kunna vinna och jag kliver in i den här säsongen med målet att vi ska bli ett ännu bättre lag och ta oss till slutspel. Det känns som att vi har något bra på gång här och jag tror att vi kan ta ytterligare steg framåt från förra året, säger Klint.