Uppsalasonen stannar - Olle Norberg förlänger kontraktet
Publicerad: 2023-06-27
Född och uppvuxen i Uppsala.
Backen Olle Norberg stannar i moderklubben Almtuna IS.
- Han är en modern back, säger sportchef Tony Mårtensson.

Säsongen 2021/22 gjorde han 22 matcher för Linköpings J20-lag och registrerades för en match i SHL för östgötaklubben.

Förra säsongen gjorde han åtta matcher på lån hos Arlanda Wings i division 1.

I övrigt har Olle Norberg varit Almtuna trogen hela karriären, från hockeyskolan till hockeyallsvenskan - och fortsätter att vara det även nästa säsong. Han har skrivit på ett nytt kontrakt över säsongen 2023/24.

- Jag vill stanna i Almtuna för jag tycker att det känns som en bra och trygg plats för mig att fortsätta utvecklas på både som spelare och människa. Mina förväntningar inför säsongen är att vi som lag ska fortsätta ta steg framåt och att jag ska fortsätta min utveckling, säger Norberg.

Under året i Linköping var Norberg med och vann SM-guld för J20. Han var också med i det Almtunalag som kvalificerade sig för J20 Nationell.

- Utanför isen skulle jag beskriva mig som en lugn och sansad person. På isen vill jag bidra med lugn, ett stabilt försvarsspel och kreativt spel med pucken, säger han.

Norberg är 188 centimeter lång och väger 85 kilo. Den gånga säsongen stod han för åtta poäng, varav två mål, på 31 matcher.

- Olle avslutade säsongen riktigt bra. Han är en modern back med bra storlek och rörlighet som vi tror kan växa och ta ytterligare kliv nästa säsong, säger Mårtensson.