VÄLKOMMEN DANIEL KARLUNDEN!
Publicerad: 2024-04-12
Nu står det klart att Daniel Karlunden blir ny huvudtränare för Almtuna IS inför säsongen 24/25.

Karlunden spelade under sin spelarkarriär för bland annat Mora, Djurgården, Oskarshamn, Södertälje, Haninge och sin moderklubb Huddinge IK. 

Efter hockeykarriären valde Daniel att satsa på sin civila karriär och började arbeta inom banksektorn. Karlunden valde inför säsongen 18/19 att återuppta sin ishockeykarriär, denna gång som tränare. Mellan säsongerna 18/19-21/22 var han både assisterande och huvudtränare i Tyresö/Hanviken i HockeyEttan. Inför säsongen 22/23 blev han även sportchef i föreningen.

“Vi är glada över att Daniel valt att komma till Almtuna för att hjälpa till med den fortsatta utvecklingen av a-lagsverksamheten som huvudansvarig tränare gällande A-laget. I dialogen vi haft så har Daniel varit tydlig med att han vill tillbaka till seniorhockeyn. Utifrån min bedömning ser jag en ledare som kommer in för att fortsätta kunna hjälpa Almtuna med såväl de speltekniska delarna likväl som att skapa ledare på och utanför isen. Det jag primärt har sett hos Daniel så är det hans ledaregenskaper som jag är övertygad om kommer hjälpa Almtuna framåt för fortsatt framgång och utveckling. Daniels tidigare erfarenheter som spelare och ledare kommer hjälpa laget till det positiva, Daniels huvudansvarsområden i spelet kommer att vara det offensiva spelet”, säger sportchef Nicklas Danielsson.

Hur känns det att bli en av Almtunas nya tränare?

Inspirerande och fantastiskt kul. Jag ser fram emot att tillsammans med övriga i ledarstaben och laget kommande säsong att fortsätta utveckla spelet ishockey från den goda grund som finns i föreningen och i laget. Jag är helt enkelt riktigt taggad och förväntansfull.

Hur skulle du beskriva dig själv som ledare och tränare? 

Som ledare har jag arbetat både inom ishockey men även civilt sedan ca 20 år. Rak, tydlig, inspirerande som får människor att växa, det är min drivkraft som ledare, jag tror på ständig utveckling.

Som tränare har jag stort fokus på spelet med puck, gör vi det tillräckligt bra kommer vi vara framgångsrika. Samtidigt så ska vi vara förberedda med god struktur och få våra spelare att vilja och våga att spela spelet ishockey. Viktigt att skapa en utvecklande och vinnande miljö tillsammans med spelare och ledare och jag kommer med ett stort engagemang vilket jag också förväntar mig av de som kommer att vara en del av resan. Att alltid jobba hårt, komma förberedd, med ett leende är grundförutsättningar för mig!

Kontraktslängden för Daniel Karlunden är skriven på ett år.