Sportchef Tony Mårtensson förlänger med Almtuna: ”Inspirerande”
Publicerad: 2023-03-02
Herrlaget
Sportchef Tony Mårtensson har förlängt sitt avtal med Almtuna IS.
Den nya överenskommelsen sträcker sig över säsongen 2023/24.
⁃ Det händer något spännande i klubben, säger 42-åringen.

Tony Mårtensson kom till Almtuna som spelare inför säsongen 2018/19. På två säsonger gjorde han 94 poäng, varav 31 mål på 103 grundseriematcher. Efter att han avslutade den aktiva spelarkarriären har han varit en del av vår sportsliga ledning och de två senaste åren har han varit sportchef. 

Mårtensson har denna säsong byggt laget som i skrivande stund, med tre återstående omgångar av grundserien, ligger på sjunde plats och har säkrat en plats i slutspelet.

⁃ Tony har tillsammans med den övriga sportsliga ledningen gjort ett jättejobb den här säsongen. Med en av ligans lägsta spelarbudgetar så har vi en större sportslig framgång än på många år och vi är mycket glada över att Tony nu väljer att stanna i klubben, säger Petteri Olsén, styrelseordförande.

I och med förlängningen har Mårtenssons roll förändrats. Från att tidigare ha ansvarat för herrlaget så kommer han nu även utöver det att ha ett övergripande ansvar för hela den sportsliga verksamheten. Han kommer även ingå i klubbledningen.

⁃ Tony har haft bud från andra klubbar i både hockeyallsvenskan och SHL men väljer ändå att stanna och det är otroligt roligt att vi får med oss Tony på den resa vi ska göra. Han har mycket kunskap som vi vill att hela Almtuna ska kunna dra nytta av. Han är även en bra person som står för mycket av det som vi vill att det nya Almtuna ska representera. Att inleda mitt uppdrag med att förlänga med Tony känns motiverande, säger Martin Löf Nyqvist, nytillträdd klubbdirektör och vd i Almtuna, som anslutit från Brynäs IF.

⁃ Jag har haft många samtal med Martin och känner att vi nu har något väldigt spännande och inspirerande på gång här i Almtuna och jag vill vara med för att se var vi som organisation kan vara om ett år. Det känns väldigt roligt att inom kort kliva in i slutspel samtidigt som det också blir mycket nytt för mig att sätta mig in i den nya utökade rollen, säger Mårtensson.

Almtuna