Almtuna IS stärker den sportsliga organisationen
Publicerad: 2024-05-16
Vi kan nu meddela att vi kommer stärka den sportsliga organisationen med en välbekant ledare Jonas Göthberg. Jonas är en fd. Almtunaspelare som representerat föreningens Herrlag under säsongen 2004-2005 och under senaste säsongerna har han tränat föreningens J18- och J20-lag med framgång. Nu kommer alltså Jonas att fortsätta bidra med sitt kunnande och erfarenhet inom ramen för vår sportsliga verksamhet, dock i en annan roll och funktion.

Från kommande säsong 2024-2025 kommer Jonas att inträda rollen som scoutingansvarig för Hockeygymnasiet, inkluderande vårt J18 respektive J20-lag. Jonas kommer även vara med i scoutingverksamheten mot A-laget, där vi kommer sjösätta en ny scoutinggrupp med flera olika människor med olika bakgrunder och kompetenser.

Nicklas Danielsson säger följande

"För oss i föreningen är det viktigt att omge oss av kompetenta människor, hitta roller där man kan bidra för föreningens bästa. Därför känns det oerhört positivt att vi kan fortsätta nyttja Jonas i verksamheten, men i en annan roll och funktion som kommer bli av stor betydelse för att rekrytera in rätt spelare, med rätt karaktär och olika personligheter i vår verksamhet.” 

”Känslan att få jobba vidare och skapa en ny stark och långsiktig juniorverksamhet är otroligt lockande och kul. Målet ska vara att höja ribban år för år. Rekryteringen är grunden till en bra verksamhet och där ska vi bli mer grundliga och det blir min roll.”  säger Jonas Göthberg.

 Nicklas Danielssons fortsätter

”Att få in Jonas i denna roll känns väldigt bra för oss. Med sitt stora Almtuna hjärta och sitt engagemang säkerställer vi att föreningen får in ytterligare kompetens till verksamheten. Och vi ger oss själva möjligheten att ta nästa steg vad gäller scouting och rekrytering”