Lagkaptenen stannar – Marcus Karlström förlänger kontraktet med Almtuna
Publicerad: 2023-08-01
Han har gjort fyra säsonger i föreningen – den sista som lagkapten.
Nu står det klart att det blir åtminstone ytterligare en.
Marcus Karlström har skrivit på för ett år till i den rödvita dressen.

Nummer 15 blir kvar i ett år till.

Marcus Karlström, från Trångsund och med Huddinge som moderklubb, har skrivit på för en femte säsong i Almtuna IS.

- Vi har haft en dialog med ”Karla” sen i våras och det är så klart väldigt kul att han väljer att stanna och vara med oss att fortsätta bygga vidare på det vi startat tillsammans men också hans egen resa, säger sportchef Tony Mårtensson.

Totalt har Karlström gjort 166 grundseriematcher för Almtuna och stått för 76 (14+62) poäng. Den senaste säsongen var han lagkapten och gjorde 23 poäng, varav fem mål, på 49 matcher.

- Han är en ledare som tar stort ansvar i omklädningsrummet och i gruppen. Från jul och framåt var hans spel väldigt bra och han var en av seriens bästa backar under våren. Han kommer så klart bli väldigt viktig för oss i vinter på och vid sidan av isen, säger Mårtensson.

28-åringen, som draftades av Winnipeg Jets 2013, har tidigare i karriären representerat bland annat AIK, Mora, Södertälje och HV71.

- Jag tycker att klubben har något spännande och bra på gång. Det kan låta som en klyscha men ser man på vårt resultat förra säsongen tycker jag det i vårt fall finns belägg för att använda den. Jag hoppas att vi i vinter ska bli mindre ojämna och med det vara ännu bättre när vi summerar säsongen 23/24 nästa år, säger Karlström.

Den högerfattade backen hamnade på plats 15 i backarnas poängliga förra säsongen. Karlström var också den spelare i Almtuna som hade mest istid i snitt per match.

- Eftersom jag varit här några år så är nog mitt sätt att spela ganska välkänt för den inbitne Almtunasupportern vid det här laget. Vid sidan av isen är jag en social person som gillar att snacka om fotboll - så länge som det går bra för Liverpool.