Intervju med PW och Håkanson
Publicerad: 2023-01-09
Vi tog ett snack med målvaktstränare "PW" och Håkanson idag. På slutet av intervjun får ni ett riktigt glatt besked om Håkansons kommande säsong.

Det är nu klart att 20 årige målvakten Oliver Håkanson har förlängt sitt kontrakt med oss i Almtuna. Oliver har stått elva av våra matcher hittills och har en räddningsprocent på 90,9 samt ett GAA på 2,68.

Förra säsongen så lånades Oliver ut till Hudiksvall i Hockeyettan för att få mer speltid på seniornivå och han landade då i 92,7% samt 1,69 i GAA på 21 matcher. I kvalet upp till HockeAllsvenskan så stod Håkanson för 94,3 i räddningsprocent och 1,40 i GAA på 13 matcher. 

Nyligen så lånades Oliver ut till SHL_laget Brynäs och tanken var att han skulle vara backup men fick hoppa in efter cirka 9 minuters spel och därmed göra sin SHL-debut. Han släppte bara in ett mål och var en bidragande orsak till att Brynäs kunde vända och vinna matchen.

Det är en häftig resa som Oliver Håkanson fått vara med om och det är riktigt roligt att Oliver väljer att förlänga sitt kontrakt med oss i Almtuna.  

Lyssna till målvaktstränare Fredrik "PW" Pettersson-Wentzel och Oliver Håkanson i videon högst upp.

Almtuna