SHL-center kommer till Almtuna - välkommen Oscar Birgersson
Publicerad: 2023-08-04
Inlånad från Brynäs under fjolåret.
Nu ansluter Oscar Birgersson permanent till Almtuna.
- Det kändes under min utlåning att Almtuna var en klubb på väg uppåt, säger han.

Säsongen 2019/20 var han en av Sveriges poängbästa juniorer. Sen dess har han varit bofast i SHL där det blivit 141 matcher för Brynäs.

Förra året gjorde han sju matcher på lån hos oss och nu gör han en permanent övergång. Oscar Birgersson har skrivit på för ett år i Almtuna.

- Vi är självklart jätteglada att ”Birger” väljer att fortsätta sin utveckling hos oss. Han gjorde ett bra intryck under den korta och ryckiga perioden hos oss ifjol och vi ser fram emot att se honom fortsätta utvecklas med ett större förtroende och växa som ledare i gruppen, säger Tony Mårtensson, sportchef.

Birgersson stod för två assist under låneperioden.

- Jag trivdes bra under min utlåning förra säsongen och det kändes redan då som Almtuna var en klubb som är på väg uppåt och den resan tycker jag ska bli extremt kul att få vara en del av, säger han.

23-årige Birgersson är 183 centimeter och väger 84 kilo. Moderklubben är Hofors HC.

- På isen är jag en spelare som gillar fart och fysiskt spel men ändå i det ”lirande” hockeytänket. Jag kommer göra allt jag kan för att vi ska vinna så många matcher som möjligt och jag hoppas att vi ska ta oss minst lika långt som förra året, men verkligen sträva efter att gå längre, säger han.