Ny klubbdirektör klar för Almtuna IS – välkommen Martin Löf Nyqvist
Publicerad: 2022-12-13
Almtuna IS har gjort klart med en ny klubbdirektör och vd.
Uppsalabon Martin Löf Nyqvist ansluter från Brynäs IF.
– Han är helt rätt för oss i en tid där vi vet att vi måste våga tänka annorlunda, säger Ulf Rosén, vice ordförande.

Sedan i somras har Almtuna IS sökt efter en ny Klubbdirektör och VD för föreningen.

Nu är det klart.

Martin Löf Nyqvist kommer tillträda posten under vårvintern. Exakt datum är ännu inte klart.

Löf Nyqvist är 32 år och kommer från Gotland. De senaste 13 åren har han bott i Uppsala. Närmast kommer han från SHL-klubben Brynäs IF.

– När Martin presenterade sin vision för Almtuna överensstämde den väl med hur vi vill att klubben på sikt ska utvecklas. Vi ser ett behov av att modernisera och han har en vilja att utveckla den här föreningen och ta den in i framtiden. Han har en stark moralisk kompass och är inte rädd för att göra det han tror på. Han har också ett engagerande ledarskap som baseras på starka relationer och det är precis vad vi tror att den här föreningen behöver, säger Petteri Olsén, ordförande i Almtuna.

I Brynäs har Löf Nyqvist de senaste åren innehaft rollen som kommunikationschef samt suttit i föreningens ledningsgrupp.

– Uppsala är hemma för mig och jag är otroligt stolt över att få möjligheten att leda Almtuna IS. Jag ser fram emot att blåsa in ny energi i Almtuna och att på ett målmedvetet, ansvarsfullt och strategiskt sätt utveckla föreningen framåt, säger Löf Nyqvist och fortsätter:

– Föreningen fyllde nyligen 90 år och nu ska det bli spännande att träffa medarbetare, spelare, ledare, medlemmar, supportrar, partners, ideella krafter och andra som bryr sig om Almtuna och tillsammans utstaka en hållbar riktning för de kommande åren.

Löf Nyqvists första uppgift i Almtuna blir att sätta sig in i och bilda sig en uppfattning om nuläget i organisationen. Inte minst kring den hårt ansträngda ekonomin.

– Vi har en tuff tid framför oss där det kommer krävas att vi alla hjälps åt. Med Martins nytänk och vilja att utmana så tror vi att han är helt rätt för oss i en tid där vi vet att vi måste våga tänka annorlunda, säger Ulf Rosén, vice ordförande.

– Jag är här för att föra Almtuna framåt och en del i det blir till att börja med att hantera den stora ekonomiska ryggsäck som finns i föreningen. Det blir en utmaning men jag ser många möjligheter och en enorm potential i Uppsala som stad och Almtuna som förening, säger Löf Nyqvist.

Almtuna