Stark laginsats gav seger
Publicerad: 2022-12-16
Det blev jämt även denna gång mot Södertälje. Ikväll kunde Almtuna stå som segrare med 2-1 efter en grym laginsats och en het Andrén i målet. Tyvärr fick Ragnarsson och Svensson uppsöka sjukhuset för röntgen efter skador under matchen.

Tumnagelbild på videon: Foto Peter Bohlin, PEBO-foto

Första perioden

Almtuna drar tidigt på sig en utvisning för att man är för många spelare på banan och i underläget får man en till utvisning för puck out. Fem mot tre i 1:35 för Södertälje. Då kan också Liljegren framför mål styra in ett skott utifrån och det är 0-1 efter 04:22.

Den kvarvarande tiden med en man mindre reder hemmalaget dock ut. Båda lagen skapar sina lägen efter det och vid powerbreak efter 10:44 så är skotten 3-6.

Tiden rullar sedan på utan att det blir jättemånga heta målchanser - övertag för gästerna på den punkten dock. Det är i slutminuterna som det ökas på med bra chanser men lagen har 0-1 med sig in i pausvilan. Skotten är 5-11.

Andra perioden

Valdemar Johansson kvitterar till 1-1 efter 20:55 sedan han jobbar åt sig pucken Åker upp mot blålinjen och sedan in i slottet där han lyfter in en backhand i krysset. Strax efter har Blixt ett avslut i målvirket. Bra energi i hemmalaget och Valdemar Johansson har också ett avslut som tar i utsidan av stolpen.

Gästerna drar på sig en utvisning 24:08 men reder ut underläget. Hemmalaget är dom som skapar fortsatt efter utvisningen Södertäljes första avslut som når fram till Andrén kommer efter cirka 29:30.  Vid powerbreak efter 33:25 är skotten 11-1.

Efter 34:56 drar Almtuna på sig en utvisning som känns tuff. Harlestam och Kandergård skapar faktiskt en farlig chans i underläget för Almtunas del och reder också ut underläget utan mål i baken. Södertälje trycker sedan på efteråt också.

Södertälje har gått hårt åt två av hemmalagets spelare och vid efterföljande avblåsning drar Almtuna på sig en utvisning för snack. Sekunderna efter så drar Södertälje på sig en utvisning och det blir spel fyra mot fyra. Harlestam skapar själv en bra chans och här drar gästerna på sig en utvisning. Spel fyra mot tre för Almtuna men lagen har 1-1 med sig i periodvilan. Skotten är officiellt 14-4.

Tredje perioden

Dom kvarvarande sekunderna av utvisningarna ändrar inget på resultattavlan. Båda lagen skapar sedan chanser. Proos kan efter  skjuta från vänstersidan och pucken går in i bortre delen av målet till 2-1.

Almtuna drar på sig en utvisning efter 44:47 men reder ut anstormningen från gästerna. Ny utvisning för Almtuna efter 47:05 som känns tuff dömd. Almtuna och Andrén står dock pall även i detta underläge. Vid poerbreak efter 51:08 är skotten 4-8.

Södertälje trycker sedan på i jakten på kvittering. Almtuna sticker dock upp och skapar ett bra läge med cirka 07:35 kvar av perioden. Ju mer tiden går måste Södertälje jaga kvitteringen samtidigt som Almtuna får försöka försvara sin ledning.

Efter 57:17 så tar Södertälje timeout och efter 58:30 tar man ut målvakten i sin jakt på kvitteringen. Men Almtuna håller undan och vinner med 2-1. Skotten är 8-16 i perioden och 27-31 totalt.

Vi går därmed till julfirande med en åttonde plats i tabellen där vi ar 7 poäng ner till Tingsryd under negativa kvalstrecket och 4 poäng upp till Mora på sjätteplatsen.

Tyvärr skadade sig både Jakob Ragnarsson och Jacob Svensson och är i skrivande stund uppe på sjukhuset för röntgen. Det gör att ingen av dom kommer att spela med Örebro i morgon lördag. Istället kommer Klint att få sällskap av Norbäck till Örebro i morgon. Läkaren sa efter matchen att Jacob Svenssons skada troligen gör att han missar båda matcherna med Örebro. Det såg dock lite ljusare ut med Ragnarsson skada men det är oklart om han kan spela på tisdag i skrivande stund.