Back stärker upp defensiven - välkommen Leon Lerebäck
Publicerad: 2023-06-25
Defensiven i första rummet.
Den försvarsstarke backen Leon Lerebäck har skrivit på för Almtuna.
- Jag älskar att spela tuffa och tighta matcher, säger han.

Han är bara 22 år men har redan gjort fyra säsonger i hockeyallsvenskan.

Framöver kommer Göteborgssonen Leon Lerebäck, med Kungälvs IK som moderklubb, bära våra rödvita färger.

Han har skrivit på för ett år i Almtuna IS.

- Almtuna verkar ha något riktigt bra på gång och har en imponerande säsong bakom sig. Det är en resa som verkligen lockar mig och det är även ett ställe där jag ser stor möjlighet för att fortsätta utvecklas och hjälpa laget att vinna matcher, säger han.

Förra säsongen representerade han Vita Hästen men missade stora delar av säsongen på grund av skada. Dessförinnan har Lerebäck på seniornivå även spelat för Frölunda i SHL samt Timrå och Tingsryd i hockeyallsvenskan.

- Först och främst ska det bli fantastiskt kul att få spela hockey igen då jag missade mer eller mindre hela förra säsongen på grund av en operation. Sen hoppas jag vi kan vara ett slagkraftigt lag och vinna så många matcher som möjligt, säger Lerebäck och fortsätter:

- På isen är jag en tuff och defensiv back med bra rörlighet på skridskorna. Jag älskar att spela tuffa och tighta matcher, speciellt när det hettar till lite. Supportrarna kan förvänta sig en kille som alltid ger 100 procent för att hjälpa laget att vinna matcher och ett stabilt och hårt backspel. Vid sidan av isen är jag en glad och positiv kille som försöker sprida en god stämning. 

Den högerfattade backen spelade för Frölunda under junioråren. Då fick han även möjligheten att spela för de svenska U16- och U17-landslagen. Han är 187 centimeter lång och väger 90 kilo.

- Leon är framför allt en rörlig, defensivt stark back som kommer hjälpa oss att bli mer aggressiva i vårt försvarsspel. Vi ser också att det finns en offensiv uppsida med tanke på hans rörlighet och bra skott, säger sportchef Tony Mårtensson.