Ny sportchef klar för Almtuna - Välkommen Nicklas Danielsson
Publicerad: 2023-12-05
Nicklas Danielsson avslutar spelarkarriären och övergår till tjänsten som Sportchef.

Nicklas Danielsson började en framgångsrik ishockeykarriär i Almtuna. Han har spelat > 600 matcher i SHL, spel i Brynäs, Modo, Djurgården samt i spel i Schweiz. Han har gjort 78 landskamper och 33(18+15) poäng för Tre Kronor. Överst på meritlistan finns ett VM-guld och han har även ett VM-brons. I Höstas kom han tillbaka till Almtuna för att avsluta sin framgångsrika karriär i sin moderklubb.

Med omedelbar verkar övergår Nicklas Danielsson att på heltid bli ställföreträdande Sportchef under Tony Mårtensson ledning för att den 1 maj 2024 helt ta över rollen som Almtunas Sportchef. Nicklas avslutar därmed sin spelarkarriär och kommer under resterande del av säsongen arbeta tillsammans med avgående sportchef Tony Mårtensson för att börja bygget av spelartruppen för säsongen 2024/25. Tony Mårtensson lämnar Almtuna efter avslutad säsong.

Styrelsen har tillsammans med Tony Mårtensson arbetat fram en tydlig krav- och personprofil för den kommande sportchefen. Styrelsen har också träffat flera kompetenta externa kandidater som vi matchat mot interna alternativ. Valet landade på Nicklas Danielsson då hans och styrelsens syn på det fortsatta arbetet med att utveckla klubbens sportsliga verksamhet överensstämmer väl. Till det besitter Nicklas lämpliga personliga egenskaper, ett gediget hockeykunnande och har under åren byggt upp ett stort kontaktnät inom hockeyvärlden. Detta tillsammans med hans personliga ambitioner gör att styrelsen är övertygad om att han kommer att lyckas i sitt nya jobb.

”Valet av Nicklas är helt rätt för Almtuna och vår vision att vara en klubb som fostrar och utvecklar ambitiösa spelare och ledare, säger Petteri Olsén ordförande och tf klubbchef.

”Almtuna är min moderklubb och jag är tacksam över att få denna möjlighet att leda den sportsliga verksamheten. Jag ser fram emot att få arbeta de kommande månaderna med Tony för att så snabbt som möjligt komma in i min nya roll” Kommenterar Nicklas Danielsson.

Styrelsen vill därmed tacka Tony Mårtensson för hans framgångsrika insatser i klubben och önska honom all lycka till i framtiden! En formell avtackning kommer att ske vid ett senare tillfälle.

Vänliga hälsningar

Styrelsen Almtuna IS/Almtuna IS Ishockey AB

För mer information kontakta:

Petteri Olsén, Styrelsens ordförande, 0705 22 22 12

Ulf Rosèn, vice ordförande, 070 686 29 16

Nicklas Danielsson, 073 206 44 44