Forward från Örebro in på lån
Publicerad: 2023-01-17
Då vi har fått ytterligare skada på forwardsidan så lånas nu forwarden Adam Hofbauer in från SHL laget Örebro.

Forwarden Adam Hofbauer 19 år med Göta/Traneberg som moderklubb lånas in från SHL-laget Örebro då vi även fått William Proos på skadelistan. Förutom moderklubben så har Adam representerat Örebro på juniorsidan sedan säsongen 19/20. Hofbauer har funnits med i SHL lagets trupp vid 14 tillfällen de två senaste säsongerna. 

Denna säsong har Adam Hofbauer funnits med i SHL laget vid 7 tillfällen och då stått för 2 (1-1) poäng med en speltid på i snitt 05:08. Adam har även spel i Sveriges U19 och U20 landslag på sitt CV - 3 matcher och 2 (1-1) poäng i de båda landslagen.

Lånet gäller under 2 veckor först och främst - han spelar under den tiden 5 matcher med oss i tröja nummer 59.

Adam Hofbauer kom till Upplands Bilforum Arena under sen måndags-eftermiddag och vi passade på att ta ett par korta ord med honom då.

Välkommen till Almtuna Adam. Hur känns det att komma hit?
-Det känns jättekul att få komma hit även om det var snabba ryck idag. Men det ska bli jättekul att få spela här nu dom närmaste två veckorna och jag ser bara fram emot det, säger Adam Hofbauer.

Hur snabba ryck var det, när fick du reda på det här?

-Jag snackade med vår headcoach (Niklas Eriksson) runt halv ett på måndagen. Efter det så snackade jag med Tony och sedan var det bara snabba ryck, sätta sig i bilen och åka hit och nu är man här (sen måndags-eftermiddag).

Vad är du för typ av spelare skulle du säga?
-Jag är en väldigt fartig och kraftfull spelare. Jag gillar att spela fysiskt, täcka mycket skott och gillar att göra det här grisiga jobbet som kanske inte alla älskar att göra. Gillar att vara där inne där det gör ont och spela hårt.

Nu kommer du in i ett nytt lag i alla fall en kortare tid. Känner du några i laget sedan tidigare?

-Jag har varit med landslaget tillsammans med Asplund, Proos och Valle och på läger har jag träffat Olle Norberg. Jag känner Valle sedan innan då jag var mindre och har också spelat med Oliver Håkanson när jag var mindre så jag känner alla fall dom yngre grabbarna i laget. Tommi var ju materialare för U19-landslaget också när vi var på läger tidigare.

Vi riktar ett stort tack till Örebro för ett gott samarbete.

Almtuna