Nästa generations hockeyklubb
Publicerad: 2023-05-16
Klubbdirektören har ordet.

Mod, förändring och långsiktighet var nyckelorden när Almtuna på tisdagen presenterade sin nye klubbchef. Martin Löf Nyqvist, som är verksam i Brynäs idag, tillträder sin nya tjänst under vårvintern.

Upsala Nya Tidning | 13 december 2022

Orden ovan är tagna ur ingressen av den artikel som publicerades i UNT i samband med att jag presenterades som ny klubbdirektör och vd i Almtuna.

Hej, jag heter Martin. Jag är här för att jag tror på den här föreningen och på vår framtid. Potentialen här är enorm och jag är säker på att vi kommer att kunna göra stora saker tillsammans.

För tillsammans kan du och jag göra något unikt här i Almtuna. Något som aldrig gjorts i hockeyvärlden förut. Det är dags att vara modiga och tänka nytt och jag är övertygad om att Uppsala är rätt plats för att utmana det konventionella.

I mars 2023 släppte FN:s klimatpanel en skrämmande rapport som visar att klimatförändringarna redan är här och att effekterna är värre än vad som tidigare förutspåtts. Inom ett par år måste utsläppen halveras för att mildra effekterna och ge oss alla en gemensam framtid.

Detta är en fråga som inte heller vi i Almtuna kan blunda för. Vi menar allvar med att vara en hockeyklubb för nästa generation och för att vara det behöver även vi engagera oss för att göra det vi kan för att bidra. Jag vill att vi ska vara en ledstjärna för andra ishockey- och idrottsföreningar och vi kommer framöver att lägga stor vikt vid att hitta engagerade och inspirerade partners som vill vara med oss när vi ställer om.

Vi har under våren sett över vår ekonomi. Vi har städat och kommer framöver att ta på oss en kostym i lagom storlek. Inte för stor och inte för liten, utan en som är anpassad efter vår verklighet.

Vi vill vara en förening för alla. Vi håller på att göra ett omtag kring vår flick- och damverksamhet för att bli en jämställd förening. Vi bygger nu för att verksamheten ska vara en integrerad och naturlig del av organisationen.

När jag var liten drömde jag som många andra om att bli hockeyproffs. Nu har jag en egen son och dotter hemma. Jag vill göra vad jag kan för att de båda ska få möjlighet att ha samma drömmar som jag hade och jag vill att de båda ska kunna spela ishockey i Almtuna när de växer upp - om de själva skulle vilja. För att göra det måste Almtuna drivas på ett hållbart sätt ur både ekonomiskt, socialt och ekologiskt perspektiv.

Jag vill att alla de som känner tillhörighet till Almtuna ska känna stolthet. Genom hela föreningen från hockeyskolan till hockeyallsvenskan. Från läktaren och genom tv-rutan.

Vår väg framåt är inte skriven i sten - för ingen ishockeyföreningen har vandrat den här vägen förut. Men det är dags för oss att tänka och agera annorlunda.

Jag får ofta höra att Uppsala inte är en idrottsstad och framför allt inte en hockeystad. Det tror jag inte på, för det finns så många engagerade människor i den här staden och den här föreningen. Men för att det ska fungera över tid så tror jag att hockeyn här behöver förändra sitt tankesätt. Och det är vad vi kommer att göra.

Vi kommer att utmana oss själva för att bli en inspiration för andra ishockeyföreningar i hur man kan arbeta för att bidra till en bättre och mer hållbar framtid. En symbol för framtidens ishockey - för att vi ska vara en hockeyklubb för nästa generation.

Jag är här för att jag tror på den här föreningen och på vår framtid. Vi är med i matchen - är du?

/Martin Löf Nyqvist,
Ny klubbdirektör i Almtuna