Tack för allt - Mattias Johansson avslutar spelarkarriären
Publicerad: 2023-06-30
Nio säsonger och 389 matcher.
Mattias Johansson, med Almtuna som moderklubb, avslutar spelarkarriären.
- Jag kommer sakna gemenskapen, säger han.

Född och uppvuxen i Uppsala.

Med Almtuna som moderklubb.

I Gränby Ishall sedan barnsben.

Mattias Johansson har gått hela vägen i föreningen, från hockeyskolan till hockeyallsvenskan.

Nu, nio säsonger och 389 matcher senare, väljer han att lägga skridskorna på hyllan och avsluta spelarkarriären.

- Jag har tänkt mycket och jag känner mig redo för att göra något annat i livet. Det känns bra men det är också mycket som jag kommer sakna. Mest kommer jag sakna gemenskapen vi haft i Almtuna. Det är många fina människor och jag har haft väldigt roligt hela tiden, säger Johansson.

Johansson, som i mars fyllde 30 år, har förutom Almtuna även representerat Väsby, Arlanda Wings, Enköping samt spelat en match för Manglerud i Norge.

Men i hockeyallsvenskan har det endast blivit spel i Almtuna och hans 389 matcher är sjätte flest i föreningens historia. Totalt har han registrerats för 73 (33+40) poäng och framför allt har han gjort sig känd som en lagspelare som aldrig är rädd för att göra det hårda jobbet.

- Mattias har under alla sina säsonger i Almtuna alltid satt laget först och varit ett föredöme för hur en lagspelare ska uppträda. Med den inställning och det hjärta han haft för föreningen så är han enligt mig en av Almtunas största spelare genom tiderna. Förhoppningsvis så kommer vi att se honom i någon annan roll i föreningen i framtiden, säger sportchef Tony Mårtensson.

Vi vill även tacka Rasmus Hedin, Jacob Spångberg och Viktor Hertzberg för deras insatser i Almtuna då det nu står klart att de lämnar klubben. Samtliga hade utgående kontrakt som inte förlängs.

- Tre bra killar som gjort sitt yttersta här i Almtuna. Stort tack till dem alla tre och vi önskar dem stort lycka till framöver, säger Mårtensson.