Assisterande kaptenen stannar - Jacob Svensson förlänger kontraktet
Publicerad: 2023-05-23
Jacob Svensson stannar i Almtuna IS.
Vår assisterande lagkapten har skrivit ett kontrakt över säsongen 2023/24.
- Uppsala och Almtuna är hemma för mig, säger han.

24-årige Jacob Svensson har Tierps HK som moderklubb och kom till Almtuna när det var dags för hockeygymnasium säsongen 2014/15. Förutom två säsonger i AIK har han varit klubben trogen och nu står det klart att han stannar ytterligare ett år.
- Jag vill stanna i klubben för att Uppsala och Almtuna är hemma för mig men även för att jag känner att jag utvecklades mycket förra säsongen och jag ser att jag fortsatt kan göra det nästa säsong, säger Svensson.

Förra säsongen var han påväg mot sin poängmässigt bästa säsong i karriären innan en skada gjorde att säsongen avslutades i förtid. Innan dess hann Svensson göra 16 (9+7) poäng på 27 matcher.
- Innan skadan var Jacke påväg mot en kanonsäsong och att få ett riktigt genombrott. Han är en pådrivare och kulturbärare för oss och vi är otroligt glada att han förlängt sitt kontrakt, säger sportchef Tony Mårtensson. 

Svensson, som har meriter från J20-landslaget, kan spela både som center och som ytterforward.
- Som spelare ger jag alltid mitt max och jag försöker spela med bra fart och vara en sån som kan ”göra min gubbe”. Jag hoppas att vi ska ta ytterligare steg och göra en ännu bättre säsong än förra året. Jag kommer att stå för hårt jobb men också förhoppningsvis ett gäng baljor, säger Svensson.