Lagkapten signad
Publicerad: 2020-04-27
Herr
Emil Berglund kapten i Timrå de två senaste säsongerna byter deras röda tröja och tar till kommande säsong på sig Almtunas röda tröja istället. Även i Almtuna kommer han att vara lagkapten.

Centerforwarden Emil Berglund 26 år 172 cm 75 kg och högerskytt med Väsby som moderklubb är klar för spel i Almtuna. Emil har varit Timrå trogen sedan han fyllde 13 år och flyttade upp Säsongen 13/14 tog han steget upp från juniorverksamheten till Timrås A-lag där han har varit bosatt sedan dess. Efter sju raka säsonger i Timrås A-lag där han de två senaste säsongerna har varit lagkapten väntar nu spel i Almtuna istället. Den senaste säsongen stod han för 16 (6-10) poäng på 52 matcher för Timrå. Kontraktet börjar gälla 1 augusti och är på 2 år. Det är också klart att Emil Berglund tar lagkaptensrollen i Almtuna.

- Det känns bra. Jag gillar nysatsningen som Almtuna gör och känner att jag kan få en stor roll i den och få en liten nytändning i min karriär, säger Emil Berglund på frågan om hur det känns att komma till Almtuna.

- Emil är en hårt jobbande spelare som alltid sätter laget främst. Emil besitter stora ledaregenskaper som tillsammans med mycket rutin från HockeyAllsvenskan kommer att bli väldigt värdefull för laget, säger sportchef Björn Danielsson.

Webbredaktionen Peter Tjern