En poäng i Malmö
Publicerad: 2022-03-27
Junior
Efter den klara segern mot Karlskrona så ställdes vårt J20-lag mot Malmö i deras egen hemmaborg. En mållös första period följdes av 2-1 till hemmalaget i andra perioden. I den tredje perioden kvitterar Almtuna och det hela får så småningom avgöras på straffar för att skilja på lagen - där drar hemmalaget det längsta strået och får med sig bonuspoängen.

Matchen startar med spel fyra mot fyra då en spelare i vardera lag får utvisning före matchstart för delaying the game. Sedan drar Almtuna på sig 2 plus 2 minuter men man reder ut de fyra minuterna i boxplay. Hemmalaget har naturligtvis fått ett bra momentum i matchen nu men Almtuna jobbar sig in i matchen. 12:11 drar Malmö på sig en utvisning som man reder ut - Almtuna har en ramträff där. Tiden rullar sedan på och lagen har 0-0 med sig in i pausvilan. Skotten är 7-8.

I den andra perioden drar Malmö på sig en utvisning 26:43 efter en bra period från Almtuna. Men hemmalaget reder ut underläget. Matchens första mål kommer efter 31:12 då hemmalagets Vincent Reimer kan slita sig loss och från nära håll sätta 1-0 bakom Anton Danell.

När Malmö drar på sig sin andra utvisning så kan Proos med sekunder kvar av överläget sätta kvitteringen till 1-1 med ett skott från högersidan - 1-1 38:34.

Det är Almtuna som haft det mesta av spelet i perioden men hemmalaget kommer med en pusch i slutet och då kan Freddie Larsson ge Malmö ledningen med 2-1 39:53. Det är ett skott utifrån som ser ut att styras in. Lagen har 2-1 med sig in i pausvilan och skotten är 9-15.

I den tredje perioden kan William Gustafson kvittera till 2-2 efter 43:40 när han ser till att förpassa ett inspel framför mål in bakom hemmalagets målvakt. Almtuna har efter det ett par bra lägen för att ta ledningen sedan också. 49:01 drar Malmö på sig en utvisning som man dock reder ut.

Det är fortsatt gästerna som för det mesta av spelet men så kommer Malmö upp och har en trippelchans där Anton Danell kliver fram och ser till att stänga målet. Det blir inga fler mål i perioden trots att båda lagen har varsin chans med en man mer innan slutsignalen. Skotten är 5-9.

Båda lagen har sina lägen i förlängningen men det kommer inga mål här och skotten är 3-0.

I förlängningen så kan bara Vincent Reimer - som också öppnade matchens målgörande - sätta sin straff. Det gör att Malmö tar hem bonuspoängen och vinner med 3-2. Skotten i matchen är 25-32.

Nästa match blir även den på bortaplan då man möter BIK Karlskoga på bortaplan onsdagen den 30 mars 19:00

Det börjar med en utvisning i var innan matchen. Vad hände?
- När lagen står vid sina mål så vill båda vänta med att skrika till sist. Då säger domaren att om ingen gör det nu så får båda en utvisning. Det är så jäkla fjantigt. Vi skrek både jag och Håkan till grabbarna att, KÖR. Jag har aldrig förstått det där. Det är bara att skrika och köra liksom, säger Jimmy Anderström.

Vad säger du om matchen då?
- Jag tycker att i första perioden är Malmö hetare än oss. Vi kommer inte alls upp i den nivån vi hade igår eller mot BIK Karlskoga heller. Starten var inte optimal. Anton Danell räddar oss i första kraftigt. Han gör några riktigt bra räddningar.

- I andra tycker jag att vi tar över matchen. Lite olyckligt så släpper vi in en puck där på slutet. I tredje perioden så är vi det klart bättre laget och jag tycker att vi ska vinna matchen på full tid men vi får med oss en poäng i alla fall. Torskar på straffar.

Det är väl ändå inte fy skam att få med sig fyra poäng på denna roadtrip?
-Nej verkligen inte. Om någon hade sagt att ni får sju poäng på dom första tre matcherna så hade man ju tagit det så klart. Vi har allt i gena händer och har satt oss i en jäkligt bra situation där vi kan avgöra själva. Det ska vi försöka ta till vara på så klart.