Jesper Eliasson blir en av målvakterna

6 juni 2019 12:00
Herr

Juniorlandslags meriterade målvakten Jesper Eliasson från Växjö lånas in den kommande säsongen. Jesper är högaktuell för att kunna knipa en plats i Junior VM längre fram.


Målvakten Jesper Eliasson 19 år 191 cm 95 kg och vänsterplock med Eksjö som moderklubb är klar för Almtuna på lån från Växjö. Lånet gäller över hela säsongen om inget oförutsett inträffar som gör att Växjö behöver ta hem honom. Jesper har förutom Eksjö även spelat i Boro/Vetlanda J18-/J20, Troja/Ljungby J18-/J20 och Div. 1 och Växjö SuperElit. Dessutom har Eliasson spel i Svenska J18-, J19- och J20-landslaget på sitt CV. Jesper Eliasson draftades 2018 i tredje rundan som nummer 84 av Detroit Red Wings.

-Det ska bli kul att få komma till Almtuna och få spela lite i HockeyAllsvenskan. Det är en extremt bra möjlighet och utmaning för mig att kliva upp från J20 till seniorhockeyn och förbereda mig inför vad som kommer i min vidare karriär. Så det ska bli skitkul att komma dit, säger Jesper Eliasson.

-Jesper Eliasson är en lugn, ödmjuk kille och en stor målvaktstalang som är högaktuell för Junior VM, säger Almtunas nye målvaktstränare Sebastian Jonsson och fortsätter:
-Jesper är en placeringssäker målvakt som ofta räddar på ett så enkelt och säkert sätt som situationen tillåter. I de spelande delarna av målvaktsspelet är Jesper taktiskt medveten.

-Det ska bli spännande och roligt att få arbeta tillsammans med honom, avslutar Sebastian Jonsson.

Hemsidan kommer längre fram att försöka få till en intervju med Sebastian Jonsson för att ni skall få veta mer om vem vår nya målvaktstränare är. Sebastian tillträder i augusti men har redan setts lite på försäsongsträningarna.