Ny seger över BIK Karlskoga
Publicerad: 2022-03-30
Det blev spännande och målmässigt jämt även i andra mötet mot BIK Karlskoga för J20-laget. På bortaplan kunde våra killar vinna med 2-1 och plocka med sig tre viktiga poäng hem till Uppsala. Halvvägs in i kvalseriespelet har man nu tagit 10 av 12 möjliga poäng.

I den första perioden drar hemmalaget på sig en utvisning 06:06 som man dock reder ut. Sekunder efter att BIK Karlskoga blir fulltaligt – 08:17 - så kan Lucas Thorstensson göra 0-1 med ett välriktat avslut utifrån. Lagen har sedan varsitt powerplay utan att kunna utnyttja dom och man går till pausvila med 0-1. Skotten är 8-17.

I andra perioden så drar hemmalaget på sig en tidig utvisning men Almtuna kan inte utnyttja överläget. Tiden rullar på och 36:16 ser Carl Danielsson till att utöka vår ledning – 0-2. Ny utvisning på BIK Karlskoga strax efter men inget mer mål kommer i perioden där skotten är ganska talande 2-16.

BIK Karlskogas Leo Klavhed ser till att det blir spänning i matchen efter 46:00 när han spräcker Anton Danells målnolla och vi har 1-2. Det blir också slutresultatet i matchen och skotten är 13-4 i perioden samt 23-37 totalt.

Almtuna har halvvägs in i seriespelet nu tagit 10 av 12 möjliga poäng och leder den kraftigt haltande tabellen.

Här näst väntar tre hemmamatcher i rad och man inleder på fredag hemma mot Karlskrona 19:00. Kom och heja fram killarna för det är dom verkligen värda.

- Jag är så sjukt stolt över den här gruppen. Den första perioden är jämn. I andra så tar vi tag i matchen och i tredje perioden så blir det ett rejält ställningskrig. Men på det sätt som vi försvarar oss de sista 12-13 minuterna är magiskt. Jag är glad över att se att vi även kan vinna lite grisigare matcher. Det behövs i en sådan här serie, säger Jimmy Anderström och fortsätter:
- Nu tränar vi i morgon och ställer om siktet mot Karlskrona. Vi har inte vunnit något än, även om vi har satt oss i ett gynnsamt läge.