Semjonovs fortsätter att träna damerna

12 april 2021 13:00
Dam

Aleksandrs Semjonovs kom till Almtuna inför den gångna säsongen för att träna vårt damlag. Det blev tyvärr en kort säsong för våra damer på grund av Covid-19 och alla beslut som följde på det. Nu är det dock klart att Semjonovs fortsätter som vår damtränare även den kommande säsongen.


Alekandrs Semjonovs är bland annat känd för den svenska hockeypubliken genom att han har spelat för Arboga, Björklöven och Malmö på SHL- och Allsvensk nivå. Han har även representerat Lettland i VM- och OS-sammanhang. Som tränare har han erfarenheter från att ha varit aktiv i Arboga och Asplöven på Division 1 nivå samt HC Vipers U20 i Estland. Den gångna säsongen blev han huvudtränare för vårat damlag. Vi är glada att det blir en fortsättning över den kommande säsongen med Semjonovs som huvudtränare för vårat damlag.

Damlagets spelare har varit hindrade förutom att få spela match varit förhindrade att träna hockey under organiserade former pga. pandemin - varför flertalet av våra kontrakterade spelare har varit hänvisade till fysträning.

Hur har det sett ut för damerna sedan säsongen stängdes ner på grund av Covid-19?
-VI har följt en strukturerad spelarutvecklingsplan för den unga trupp vi har och som har fått träna och sett en stor utveckling på de spelare som fått träna och att det är synd att vi inte har fått visa detta i matcher. Det enda positiva med att matchspelet varit inställt under säsongen är att vi har haft obegränsat med istider och i snitt haft 4 is-pass i veckan och kompletterat med lite hårdare fys än om det vore vanlig säsong för de spelare som kommunen tillåtit träna.

Om vi tittar på laget. Har ni tappat många spelare på grund av att säsongen ställdes in eller hur ser det ut?
-Till nästa säsong så tappar vi endast 1 spelare till militärtjänstgöring och 2 stycken som går till Djurgården för att gå på NIU som vi inte kan erbjuda hos oss ännu. Almtuna har i år startat LIU (hockeygymnasium) men jag förstår att dessa spelare som blivit antagna till NIU (hockeygymnasium) väljer den vägen, framförallt då vi först fick till LIU för tjejer när de flesta redan gjort sina val.

-Vi kommer att under nästa vecka att börja kontraktera spelare och som jag nämnt så har nästan hela laget aviserat att de skriver kontrakt med oss om de blir erbjudna ett kontrakt. Utan att berätta för mycket så kan jag säga att vi har några forna Almtuna spelare som återvänder till nästa säsong efter att ha provat på i andra klubbar vilket givetvis är jättekul.

-Utöver detta så söker vi efter 2-3 rutinerade Forwards för att ha en beredare trupp och även höja medelåldern lite grann. Så är man nyfiken så är det bara att kontakta oss.

Vad har ni för målsättning till den kommande säsongen?
-Eftersom jag inte fick se alla motståndarlag förra säsongen då säsongen fick ett abrupt slut så har jag svårt att bedöma var vi just nu befinner oss i förhållande till motståndet. Inför denna säsong som inte blev av så hade vi ett mål på topp 5 i Div. 1 Region ÖST och vi får väl ha samma målsättning till nästa säsong eftersom säsongen blev avbruten, men bli inte förvånade om vi placerar oss bättre än 5:a när vi summerar säsongen. Men ställ frågan igen när alla kontrakt är påskrivna, avslutar Aleksandrs Semjonovs.