Tränarkonstellationen i A-laget komplett

23 juli 2020 14:57
Herr

Det är nu klart att Robert Kimby får Mattias Zackrisson och Serhan Cicek bredvid sig i båset som assisterande tränare. Zackrisson kommer från Djurgårdens organisation medan Cicek har varit verksam främst inom Almtunas juniorverksamhet under många år.


Mattias Zackrisson 34 år kommer från Djurgårdens organisation där han varit tränare på juniornivå. Efter några framgångsrika år inom juniorhockeyn där han har varit med och tagit 3 SM-guld och 1 Junior-VM guld med Djurgårdens juniorer så är det dags att ta klivet upp i seniorhockeyn och in i Almtunas organisation. Kontraktet är på 2 år.

-Jag ser fram emot att få chansen i Almtuna. En förening som utvecklar hockeyspelare och det motiverar mig som tränare, säger Mattias Zackrisson och fortsätter:
-Almtuna har visat att man fostrar bra hockeyspelare, det vill jag lära mig av och att också bidra för att göra Almtuna ännu bättre.

Serhan Cicek 31 år är ett känt namn för de som följt Almtunas juniorer då han varit tränare för föreningens U16-, J18- och J20-lag under flera år. Serhan har även varit tränare för SK Iron en säsong samt för Upplands TV-puckslag - även där en säsong. Dessutom har han varit ansvarig för IUP (Individuell utvecklingsplan) för bland annat A-laget. Senaste säsongen så tränade han vårat J20-lag som kvalade upp mot J20 SuperElit innan säsongen avbröts på grund av Corona viruset. Kontraktet är på 1 år.

-Kul, spännande och en riktgt härlig utmaning. Känslan är att detta är det rätta steget i min utveckling, att nu få möjligheten att jobba i vår A-lags organisation på heltid tillsammans med Robert och Mattias. Vi som team har i stort sätt samsyn i det mesta som rör sporten ishockey samt att vi alla har en drivkraft som ska ta klubben till nästa nivå tillsammans med spelarna och övriga människor i organisationen, säger Serhan Cicek och fortsätter:
-Jag är tacksam över att klubben ger mig möjligheten att nu ta steget upp i elithockeyn på seniornivå och jag ser fram emot att säsongen skall dra igång så snart som möjligt.

-Det är två unga tränare med stor erfarenhet från juniorhockeyn som nu får chansen att ta steget upp på seniornivå, säger Tony Mårtensson och fortsätter:
-Zackrisson har rönt stora framgångar med Djurgårdens juniorer och vi tror att han har många nyttiga erfarenheter med sig till oss. Cicek har gått den långa vägen genom vår organisation, kan föreningen och har bra koll på våra egna yngre spelare i föreningen samtidigt som han redan har varit med uppe i A-laget en del tidigare. Tillsammans med Robert Kimby så får vi ett hungrigt tränarteam som vill framåt och den här lösningen känns spännande och bra.