Backen Andreas Söderberg klar

19 juli 2021 09:00
Herr

Han lånades in under 2 matcher förra säsongen. Nu kan vi meddela att Andreas Söderberg skrivit på ett kontrakt över den kommande säsongen.


Backen Andreas Söderberg 25 år med Skellefteå som moderklubb spelade med i sin moderklubb på juniornivå innan han under säsongen 15/16 lånades ut till Vita Hästen i Hockeyallsvenskan. Därifrån fortsatte han sedan till Pantern i samma serie under två säsonger. Andra säsongen i Pantern blev det även en match i SHL med Malmö. SHL spel väntade sedan med Timrå 18/19 men laget åkte dock ur och det blev Hockeyallsvenskan igen med Timrå 19/20. Förra säsongen spelade Andreas i Hockeyettan och Hudiksvall varifrån han lånades in av oss i Almtuna under två matcher - Väsby och Björklöven. På sitt CV har Andreas också 3 matcher med Svenska J20-landslaget säsongen 14/15.

I Hudiksvall förra säsongen stod Söderberg för 31 (3-28) poäng på 40 matcher under seriespelet samt 8 (1-7) poäng på 12 matcher i kvalspelet mot Hockeyallsvenskan.

- Andreas är en storvuxen back med bra räckvidd. Han är duktig i spelet med puck och kan även spela fysiskt. En lugn trygg person som kommer att bli nyttig för laget kommande säsong, säger Björn Danielsson

- Det känns kul och inspirerande att få spela i Almtuna kommande säsong. Det känns som att det är en spännande trupp vi kommer ha i vinter, så jag ser framemot att få dra igång nu, säger Andreas Söderberg.