Seger och klart för J20 Nationell
Publicerad: 2022-04-06
Redan från start så anade man vart det lutade ikväll – 1-0 efter 22 sekunder och sedan körde man bara på och åkte ifrån J20 Nationell laget Färjestad. När matchen var över lös 9-0 på tavlan och ett avancemang till J20 Nationell är ett faktum trots att en match återstår att spela.

Almtuna får en drömstart då William Proos kan göra 1-0 efter 22 sekunder. Almtuna kommer två mot en och Proos som för upp pucken avslutar själv från vänster. 2-0 kommer sedan efter 05:51 genom Rasmus Blomqvist som styr in ett skott utifrån. 07:53 är det dags igen då Mai Crnkic i ett friläge avslutar säkert och vi har 3-0 på tavlan.

Sedan är det Oliver Pentler som efter 14:09 gör 4-0 från vänster i powerplay. 18:10 är det dags igen då Oliver Pentler i stort kopierar det hela i lagets andra powerplay och 5-0 till hemmalaget. Det är hemmalaget som är hungrigast och åker ofta ifrån gästerna i perioden. Skotten är 13-3.

Färjestad byter målvakt till andra perioden. Men 6-0 kommer efter 23:39 genom William Proos som efter riktigt klapp klapp spel har öppet mål. Hemmalaget reder sedan ut ett numerärt underläge. När man sedan får chansen i poweplay så sitter 7-0 genom Ludwig Andersson som styr in ett skott utifrån.

38:24 kan sedan Lucas Thorstensson dribbla sig igenom gästernas försvar och lyfta in en backhand till 8-0. Ny chans i powerplay under slutsekunderna men det överläget följer med in i tredje perioden och skotten är 7-8.

Almtuna inleder med en man mer men denna gång kan Färjestad hålla tätt bakåt. När Färjestad drar på sig två utvisningar i samma sekvens så kommer 9-0 i fem mot tre spelet genom Proos som avslutar från slottet. Det blir också slutresultatet i matchen. Skotten är 11-8 i perioden och 31-19 totalt.

Det innebär att man med en match kvar att spela är klara för J20 Nationell då man som sämst kan bli tvåa i serien. Stort grattis till avancemanget killar.

47 41 2 0 3 1 236-80 (156) 130

Ovan ser ni en tabellrad över killarnas matcher under säsongen (avslutningen mot Färjestad borta kvarstår).
EN förlust i ordinarie tid hittills är väldigt starkt oavsett varierande kvalitet på motståndet. Laget har tuggat på riktigt bra hela tiden och är mycket väl värda ett avancemang.

Stort grattis till avancemanget Jimmy Anderström.
- Tack! Fantastiska spelare som har varit bäst när det gäller. Stolt och tacksam idag för att träna det här laget. Vi var fruktansvärt bra idag. Jag vill hylla alla spelare i hela laget och den säsong som dom har gjort.