Leijon förlänger

19 april 2021 11:00
Herr

Unge Almtuna fostrade målvakten Oscar Leijon gjorde sin debut i A-laget den gångna säsongen. Han var i debuten en stark bidragande orsak till segern öven Björklöven och nu kan vi meddela att han har förlängt sitt kontrakt med moderklubben.


Målvakten Oscar Leijon 19 år som fostrats i Almtunas organisation fick kliva in och göra A-lags debut mot Björklöven (Seger 3-2) på hemmaplan den 27 februari den gångna säsongen. Det följdes upp av ett inhopp i tredje perioden borta mot BIK Karlskoga (förlust 6-3 men endast 1 insläppt mål av Oscar) och matchen mot Mora på bortaplan (förlust 4-5 efter straffar). Nu står det alltså klart att han förlänger sitt kontrakt med Almtuna över de två kommande säsongerna.

-Det känns jättekul att förlänga. Jag ser det som en stor möjlighet och hoppas på att kunna konkurrera mer än förra säsongen. Jag ser verkligen fram emot de kommande säsongerna, säger Oscar Leijon.

-Oscar är en talang. Han är målmedveten och tävlar varje dag. Som person är han lugn, ödmjuk och har nära till skratt. På isen är Oscar en smart och skicklig målvakt med fin teknik. Han är taktiskt medveten och läser spelet på ett bra sätt, där han räddar pucken på ett enkelt och säkert sätt, säger målvaktstränare Sebastian Jonsson och avslutar:
-Jag är glad att Oscar vill fortsätta sin resa i Almtuna. Det ska bli roligt att få fortsätta arbeta tillsammans med honom.