Förlängningsförlust mot Djurgården

11 augusti 2022 21:25
Herr

Försäsongen inleds med en förlängningsförlust efter att vi har haft ledningen med två mål två gånger i matchen. 4-4 i ordinarie tid innan Liss kunde avgöra snart i förlängningen.


Första perioden

Tyvärr ser Aronsson ut att skada sig efter ett par minuter och lämnar isen för kvällen.

Djurgården får chansen med en man mer efter 07:31 och har där bland annat en puck i ramen men hemmalaget reder ut underläget.

Istället är det Almtuna och Arle Östergren som öppnar matchens målskytte när han 10:23 efter hårt jobb framför kassen liggande kan raka in egen retur bakom Galajda i Djurgårdens mål till 1-0. Efter det har Almtuna ett par omställningar som blir farliga - ett tre mot ett läge bland annat.

Almtuna får också chansen med en man mer 12:01 och skapar snabbt ett vasst läge men Djurgården fredar sig i underläget.

Gästerna skapar ett farligt läge med cirka fyra minuter kvar och direkt på efterföljande tekning så har man ett skott i ramen. 1-0 står sig dock perioden ut och skotten är 6-4.

Andra perioden

Djurgården startar andra perioden bra och skapar en del lägen innan Øby-Olsen får ett friläge för Almtuna men han träffar stolpen. En händelserik inledning och det skall också bli en målrik period.

25:52 kommer 2-0 sedan Asplund snor pucken framför gästernas mål och trycker upp den i nättaket bakom gästernas målvakt till 2-0.

Lagen har sedan sina lägen innan Djurgården får chansen i powerplay 30:34. Det utnyttjar man omgående då Östlund styr in pucken bakom en skymd Andrén på ett skott utifrån och det är 2-1 efter 30:41 - assist på Odelius och Krüger.

Det är sedan varsitt bra läge för lagen innan Nilsson kan kvittera till 2-2 efter 31:43. Även denna gång skott utifrån som styrs in och assist på målet för Arnesson och Berglund.

3-2 gör sedan Harlestam efter 34:45 i en omställning där man nästan kommer tre mot två och Harlestam som för pucken på väster sida prickskjuter in pucken i bortre krysset.

Hertzberg får pucken i mittzon och avancerar in i Djurgårdens zon för att dra backen och sedan trycka in pucken i Djurgårdskassen för 4-2 efter 35:52 - assist på målet för Asplund och Di Pisa Lindberg.

Med sekunder kvar (39:54) så kan Östlund styra in ett skott utifrån till 4-3 assist på målet för Brodin och Krüger. Skotten är 8–9.

Tredje perioden

Djurgården kan efter slarv av Almtuna kvittera efter 42:57 - det är Östlund som nyper till direkt på ett pass från hemmalaget som hamnar framför honom. Östlund fullbordade därmed ett hattrick för kvällen.

Det blir inga fler mål innan slutsignalen för 60 minuters spel och perioden är inte lika händelserik som andra perioden heller. Skotten är 5-8.

Förlängning

Det blir ett snabbt avgörande i förlängningen då Liss kan sätta 4-5 efter 60:20. Djurgården kommer upp i anfall och har ett avslut från vänster, Andrén ska slå undan pucken men den hamnar då på Liss klubba och han avgår matchen. Skotten är 0-2 och totalt i matchen 19-23.

Nästa match för Almtunas del är på bortaplan fredagen den 19 augusti 19:00 och det är Södertälje som står för motståndet.

- Vi ska inte dra för stora växlar efter en första träningsmatch men framför allt så tycker jag att vi ser tendenser till ett nytt Almtuna där vi är ruskigt aggressiva och kaxiga i vårt spel. Både utan puck där vi försvarar mycket mera framåt och inte blir backande, men framför allt hur vi vågar spela med pucken. Det är något vi har pratat väldigt mycket om. Vi ska tänka att vi kan slå alla lag oavsett vilka som står på andra sidan av isen så det var kul att se, säger Jimmy Anderström.

Det är en första träningsmatch så det är klart att det blir både ”upps and downs” i en sådan här match.
- Vi har väldigt långt kvar innan vi är nöjda men jag tycker ändå att vi har kommit långt på en väldigt kort tid. Framför allt har vi pratat om att vi vill ha en erfarenhet att prata om. Nu har vi prata väldigt mycket om vad vi gjorde för två år sedan när Kim var här sist och så förra året när jag var tränare. Men nu har vi faktiskt något att prata om som vi har gjort tillsammans för första gången. Det är väldigt viktigt. Hockey är ju en samandlings idrott där vi måste förhålla oss till varandra och tajming och så vidare. Nu får vi börja jobba på riktigt. Nu har vi spelat en match ihop.

- Jag vill hylla inställningen, jobbet och drivet - inte bara på matchen idag utan hur dom här killarna har anammat det vi vill göra och hur hårt dom har tränat för att vi skall nå dit vi vill. Nu skall vi jobba och vara bättre nästa vecka mot Södertälje, det är målet.

- Det är en nystart i föreningen med ny organisation och allting.Vi vill gå ut och visa publiken och alla företag som stöttar oss att vi kommer att luta oss framåt så häng på!

Highlights