J20: Seger i hemmapremiären
Publicerad: 2019-09-21
Vårt J20-lag vinner seriepremiären hemma mot Nyköping. Hemmalaget tappade 2-0 ledning i tredje perioden till 2-2 men svarade per omgående med ett 3-2 mål för att sedan hålla undan tiden ut.

Vi fick se en första period utan några mål trots att båda lagen hade sina numerära överlägen - Almtuna har två powerplay precis som Nyköping som dock även fick dryga minuten i spel fem mot tre också. Skotten är 14-9.

I den andra perioden kommer målen men det dröjer ända till 30:03 innan Gustav Sultan kan ge Almtuna ledningen med 1-0. När Almtuna sedan får chansen i powerplay så kommer även 2-0 genom Oscar Sarhus 31:32. Det blir också ställningen efter två perioder och skotten är här hela 25-5.

Nyköping kommer dock tillbaka i tredje perioden och 2-1 sätter gästernas Felix Järvall efter 48:50. Kvitteringen till 2-2 genom Adam Malm 52:33 kommer precis efter att Almtuna blivit fulltaliga - två sekunder efter en utvisning. Men Almtuna svarar per omgående då Lucas Carlsson kan sätta 3-2 bakom Sebastian Wagner i Nyköpings mål 52:56. Hemmalaget håller sedan undan trots att man i slutet drar på sig en utvisning och Nyköping plockat ut sin målvakt. Skotten i perioden är 17-14 och totalt 56-28.

-Jag tycker att vi spelmässigt är överlägsna. Vi för matchen och skapar många bra chanser matchen igenom, säger Serhan Cicek och fortsätter:
-Dock tar vi på oss lite för många onödiga utvisningar vilket ger Nyköping chanser i numerära överlägen. Sätter vi våra chanser så kommer siffrorna att vara betydligt större.