Inför MoDo
Publicerad: 2022-09-27
Herr
Dags för andra seriematchen och vi ger oss även denna gång i väg på en busstur men denna gång norrut till Örnsköldsvik och första mötet med MoDo för säsongen.

MoDo startade serien med match hemma mot AIK och det var en riktig vilda västern match där AIK till slut stod som segrare med 6-5 efter straffar. Onsdagens hemmalag är ett av lagen som tippas ligga högt upp i tabellen när serien summeras och det är alltid tufft att möta dom för vår del.

I modern tid så har lagen mötts 12 gånger uppe i Örnsköldsvik och Almtuna har kunnat vända hem med poäng i bagaget efter fem av dessa matcher. På de fyra senaste mötena i Örnsköldsvik har vi faktiskt plusstatistik med 7 av 12 poäng - 4-3 straffar till Modo, 6-5, 1-2 och 0-2 är de fyra senaste resultaten där uppe. En tabellrad över alla tolv möten i modern tid ger med Almtuna-ögon sett: 12 3 0 0 2 7 28-44 (-16) 11.

I MoDos trupp hittar vi Johan Södergren som spelade 12 matcher för oss säsongen 20721 innan han åkte på en skada och säsongen var över för hans del. Glädjande nog för Johans del så kunde han återvända till hockeyn säsongen efter då han spelade i AHL och tyska högsta ligan DEL och nu är han alltså i MoDo.

Vår premiärmatch i serien blev inte som vi ville då förra säsongens överraskningslag Kristianstad nollade oss och vi fick vända hem med en 0-4 förlust. Men nu gäller det att fokusera på nästa match för att försöka lugga MoDo på poäng.

Laget mot MoDo precenteras under morgondagen på våra sociala media.

Ett kort snack med Anderström som lämnar ett positivt besked i slutet: {!A}

Streama matchen och stötta Almtuna. Du betalar enbart 349kr/mån (499kr/mån ordinarie pris) och samtidigt som du sparar 150kr varje månad får klubben 400kr för varje tecknat abonnemang.

Köp genom att klicka på bilden nedan:
{!B}

Almtuna