Norbäck förlänger

5 april 2022 15:58
Herr

Det blir även en tredje säsong hos oss i Almtuna för Jesper Norbäck då han nu har skrivit på en ny kontraktsförlängning. Trots minskad poängskörd under sin andra säsong hos oss så har experter - som lovordade honom efter sin debutsäsong i Hockeyallsvenskan - menat att han är en spelare som skulle kunna ta steget till SHL.


Forwarden Jesper Norbäck kom till oss från Hockeyettan och Vimmerby säsongen 20/21. Sportchef Tony Mårtensson beskrev honom bland annat som en blivande publikfavorit med ett fint spelsinne och det blev succé direkt. Jesper vann under sin första säsong hos oss vår interna poängliga med 37 poäng och många experter pratade om att han hade kvaliteter för SHL spel. Men Jesper stannade i Almtuna över säsongen som var. Nu är det klart att han förlänger med oss även över säsongen 22/23.

Den gångna säsongen så blev Jesper Norbäck fyra i vår interna poängliga och stod för 26 (11-15) poäng.

- Trots intresse från flera toppklubbar i HockeyAllsvenskan så väljer Jesper Norbäck att stanna hos oss i Almtuna och det är vi givetvis glada för. Norbäck blir en viktig pusselbit i lagbygget och jag ser en stor utvecklingspotential i honom, säger Tony Mårtensson.