Inför Tingsryd
Publicerad: 2022-09-30
Herr
Fredagshockey och hemmapremiär mot Tingsryd som inlett seriespelet med en poäng på dom två första omgångarna.

Tingsryd har inlett seriespelet precis som oss med en 0-4 förlust – mot Västerås hemma och sedan blev det en poäng borta mot Västervik efter 2-1 i förlängning. Man har med andra ord haft svårt med målproduktionen framåt inledningsvis.

Vi inledde också seriespelet med att bli nollade men senast uppe i Örnsköldsvik mot MoDo så lossnade det i powerplayspelet och tre mål producerades där.

I fredagens gästers trupp så hittar vi Daniel Rosengren med ett förflutet i Almtuna.

Historiskt har vi på de 10 senaste matcherna i Uppsala ett poängövertag på Tingsryd även om det ofta varit målmässigt jämt mellan lagen. Största segern för något av lagen kom förra säsongen då Almtuna vann med 7-2 i en match där siffrorna kanske inte speglade matchen fullt ut. En tabellrad med Almtuna-ögon sett över de tio senaste matcherna i Uppsala ger: 10 5 2 0 1 2 35-26 (9) 20.

Det är två lag som jagar sin första seger i seriespelet som möts så vi kan nog räkna med två riktigt hungriga lag som kommer att göra vad dom kan för att ta hem segern.

Ett kortare snack med Robert Kimby:
{!A}

Streama matchen och stötta Almtuna om du inte kan vara på plats i hallen. Du betalar enbart 349kr/mån (499kr/mån ordinarie pris) och samtidigt som du sparar 150kr varje månad får klubben 400kr för varje tecknat abonnemang.

Köp genom att klicka på bilden nedan:
{!B}

Almtuna