J20: Enköping vann knappt
Publicerad: 2019-08-30
Junior
Ikväll ställdes våra J20-killar mot seniormotstånd i form av HockeyEttan-laget Enköping på bortaplan och man stod upp på ett bra sätt. Hemmalaget vann men det var knappt och kvittering i slutet var inte långt borta.

Enköping kopplade greppet på matchen med två mål av Daniel Andersson men Almtuna kom tillbaka och kunde reducera till 2-1 innan periodvilan genom Isac Tonsjö. Om hemmalaget inledde bäst så kom Almtunas juniorer tillbaka på ett bra sätt senare delen av perioden och skotten var 9-10.

Även i mittenakten kunde hemmalaget ta ett grepp via en tidig utvisning för våra juniorer - precis som i första perioden alltså. Man reder ut den tidiga utvisningen även denna gång men så kan Kevin Lindström ändå öka på till 3-1 någon minut senare. Våra juniorer kom dock även här tillbaka starkt då hemmalaget drog på sig många utvisningar och reduceringen föll till slut i powerplay genom Lucas Carlsson med knappa minuten kvar av perioden. Skotten var 14-12.

I tredje perioden tar Enköping åter greppet med ett tidigt 4-2 mål genom Hampus Wallin. Även i denna period drar hemmalaget på sig ett antal utvisningar och efter drygt halva perioden reducerar Hannes Asp till 4-3 i powerplay. I slutet drar Enköping å sig ytterligare utvisningar och Almtuna plockar ut Albin Åhrström ur målet - men det vill sig inte trots ett jätteläge att kvittera i slutet. Enköping håller undan och vinner med 4-3 - skotten är 9-13 och totalt 32-35.

Våra juniorer coachades ikväll av Calle Björklund från J20-laget och A-lagstränarna Martin Gudmundsson samt Lars Lövblom. Ett bra tillfälle för våra A-lagstränare att få koll på hur våra juniorer skulle klara kvällens utmaning - och det gjorde juniorerna bra.

Vårt J20-lag spelade sin femte träningsmatch. Tidigare har man förlorat den första träningsmatchen mot Nacka och sedan vunnit nästa mot Nacka samt även över Göta/Traneberg och Björklöven.

Ni var ju inte alls långt borta ikväll från att lugga Enköping.
-Nej, det var vi inte och jag tycker vi var värda ett oavgjort resultat ikväll. Vi höll en bra nivå ikväll, säger Kalle Björklund.

-Jag har inte mött ett HockeyEttan-lag med ett juniorlag förut så jag visste inte riktigt vad jag skulle förvänta mig på förhand. Jag hade en liten farhåga ändå för man har ju sett SuperElitlag möta HockeyEttan-lag och fått stryk så man visste inte vilken nivå vi hade, och fortsätter:
-Men den var jäkligt hög ikväll. Det bådar gott för framtiden och jag tycker att vi stod upp bra - vek verkligen inte ner oss i matchen. Jag tycket att vi visar att spelet med puck kan vi klara på ett bra sätt fast vi möter ett seniorlag och att vi vågar spela och är bra tränade så att vi kunde pressa dom.

Kan du ge oss din syn på matchen ur ett A-lagsperspektiv Martin Gudmundsson.
-Det var en bra och väl genomförd match från alla juniorer tycker vi. Där vi står upp bra mot ett HockeyEttan motstånd - Enköping kommer med sitt ordinarie lag så vi tycker det är en väl genomförd match, säger Martin Gudmundsson och fortsätter:
-En bra arbetsinsats där man kommer bra upp i tävlandet och håller stången med Enköping hela matchen. Vi tycker att vi ser starka ut i slutet på alla perioder. Enköping ser ganska pigga ut i början av varje period men vi tar över mer och mer i varje period och har möjlighet att kvittera i slutet också.