Truppnytt 2

3 juni 2021 13:55
Herr

Det har varit klart en längre tid att ytterligare spelare och en ledare inte blir kvar i klubben och de skall så klart också omnämnas.Målvakten Erik Hanses med Leksand som moderklubb har varit hos oss i två omgångar - 13/14 med 36 matcher och 91,1% samt 20/21 med 28 matcher och 89,4%. Totalt har han med andra ord vaktat kassen i Almtunas färger i 64 matcher. Den senaste säsongen blev han tyvärr drabbad av Covid-19 vilket han led sviter av sedan och avslutade säsongen i förtid.


Backen Filip Hasa med Enköping som moderklubb kom till oss säsongen 19/20 och det blev två säsonger i vår tröja där han tog stora steg i sin utveckling och visade att han är en spelskicklig back. Totalt har han spelat 105 matcher för oss och stått för 35 (10-25) poäng. Hans hockeyresa fortsätter nu i Modo.


Forwarden Christian Hägg med Gimo som moderklubb har gjort två säsonger i vårt herrlag och spelat 69 matcher med 10 (7-3) poäng. Christian hårt arbetande och laglojal energispelare med potential att vara producerande i rätt miljö.


Forwarden Richard Nilsson Sahlin med Norrtälje IK som moderklubb kom till oss säsongen 18/19 och har varit med i vår juniorverksamhet samt fått representera herrlaget i 25 matcher med 1 (0-1) poäng på sitt konto. Den gångna säsongen fanns han med i herrlaget vid 18 matcher men spelade även 8 matcher i Brynäs J20-lag. Richard är en kreativ spelare med ett bra spelsinne som har framtiden för sig.


Forwarden Oscar Pentler med talangfabriken Östervåla som moderklubb har spelat i vår ungdoms-/juniorverksamhet och sedan tagit steget in i herrlaget där han gjort 184 matcher och stått för 24 (10-14). Oscar är en hårt arbetande forward och laglojal spelare. Den senaste säsongen spelade han förutom hos oss också i Wings och BIK Karlskoga.


Tränaren Cerhan Cicek har varit varit med i föreningen i många år. Serhan har varit med och byggt upp vår juniorverksamhet de senaste åren och fick förra säsongen rollen som en av två assisterande tränare för herrlaget. Han har visat stor skicklighet som ledare och har varit mycket omtyckt av spelarna i vår organisation.

Alla har varit mycket omtyckta och bidragit med att sprida en god stämning kring sig i truppen och vi tackar härmed samtliga för deras insatser i Almtuna och önskar dem lycka till framöver.

Foton: Johnny Andersson