TOBBES TRÄNARANALYS – inför Västerås

18 september 2015 11:46

”Framgångsfaktorer”


I alla sammanhang, inom alla branscher, idrotter och prestationsmiljöer finns det ett sökande utav vad som egentligen bär framgång. Och Du har säkert din egen teori, som bygger på Dina kunskaper och erfarenheter. När jag följer Elitishockeyn tillika Almtuna IS – kan jag ganska snabbt efter en mindre bra match mot Asplöven och en klart bättre match hemma mot Leksand dra följande slutsats. Det handlar om att (1) få en grupp att ha en gemensam bild utav vad som krävs, (2) att få gruppen att acceptera gameplanen samt (3) att med handling gå ut som spelare och agera utefter det som är överrenskommit och (4) som ledare följa upp/kontrollera att vi följer den utkristalliserade gameplanen och strategin. Där ligger processen i grova drag för att uppnå framgång kortsiktigt men även långsiktigt. Något som vi jobbar kontinuerligt efter i vårt ledarskap och hanteringen utav gruppen.

Inför kvällens match mot Västerås IK är följande delar i fokus:
1. Det handlar om närkamper, att som forwards vilja fullfölja i det fysiska spelet samt som back spela tufft på kropp.
2. Det handlar om att vilja täcka/blocka skott i spelet i egen zon, som back och forwards att göra det som krävs för att skotten inte skall komma igenom och fram på mål sk blockad skott.
3. Att med puck vända spelet framåt, där vi vill vända spelet snabbt och framåt i banan. Ett rakt spel i djupled!

Klarar vi av att byte efter byte och med tålamod förhålla oss till vårt spel då är vi jobbiga att möta. Vissa brukar raljera med att ”vi är vår största fiende” och det har i sig sin andemening. All prestationsidrott handlar om att fokusera på rätt saker och på sin egen prestation, där ligger tankarna i förberedelserna inför matchen mot Västerås.

”För somliga människor är drivkraften i livet tron på egna ansträngningar som leder till framgång. För andra är drivkraften helt enkelt pliktkänsla. Vi behöver båda slags människor” // Dag Hammarskjöld

Jag är av uppfattning att:
Olikheter gör oss starka!
Olika kompetenser gör oss slagkraftiga!
Olika erfarenheter ger oss ett gott omdöme! Men…
Lika och en gemensam bild utav vad och hur arbetet skall genomföras – det gör oss framgångsrika!

Med Vänliga Hälsningar
TOBIAS PEHRSSON
tränare Almtuna IS A-lag