Dam: SDE fick revansch
Publicerad: 2019-11-06
Dam
Tidigare under säsongen vann Almtuna med 2-1 efter straffar borta mot SDE. Men ikväll fick dom revansch då dom kunde vända hem med en 5-2 seger i bagaget.

Almtuna tar en tidig ledning då Andrea Cordoba kan sätta 1-0 högt bakom Emilia Lundqvist i SDEs mål efter 03:07 - läget uppstår efter att Emelie Cordoba erövrat puck i anfallszon. Hemmalaget får sedan ett powerplay tätt inpå målet men SDE reder ut underläget. SDE Kan sedan kvittera till 1-1 efter 07:01 genom Hanna Åström som kan skjuta in pucken bakom Paulina Bergstrand efter vunnen tekning i anfallszon. 07:25 kommer också 1-2 genom Hanna Åström i ett snabbt anfall.

Efter 13:46 tilldöms Almtuna en straff men Julia Weckström missar möjligheten att kvittera på straffen. SDE får sedan möjligheten till spel i powerplay men det reder Almtuna ut på ett bra sätt. I Anfallet efter att hemmalaget blivit fulltaliga så kommer dock 1-3 efter 16:34 genom Maja Mårdberg i en snabb omställning. 18:39 får Almtuna chansen i powerplay igen men vi går till pausvila med 1-3 på tavlan och skotten är 9-12.

- Vi startar med att ta ledningen men det är en ganska rörig period, säger Tom Holén.

SDE reder ut de sekunder som var kvar på utvisningen i slutet på den första perioden. efter 24:04 drar Almtuna på sig en utvisning som man reder ut men 26:38 kommer 1-4 i ett två mot nolläge för SDE - målskytt Hanna Åström som gör sitt tredje mål i matchen. 1-5 kommer efter snyggt spel då det gått 30:22 och Nora Lindborg är målskytten.

Almtuna reducerar till 2-5 efter 33:33 då Emelie Cordoba kan slå in en retur framför mål. Målet ger energi och man skapar några fina lägen - i den 37 minuten har hemmalaget ibland annat ett skott i stolpen. 19:31 drar SDE på sig en utvisning som följer med in i tredje perioden. Skotten är 13-12.

- Vi förlorar andra perioden också men vi gör en bättre period än den första, säger Tom Holén.

Hemmalaget kan inte utnyttja det numerära överläget som följer med från Andra perioden. efter 48:46 får Almtuna en ny chans med en man mer men SDE håller tätt igen. Båda lagen skapar fina lägen för fler mål men matchen slutar 2-5 och SDE får revansch för strafförlusten tidigare i seriespelet. Skotten är 9-9 totalt 31-33.

- Den tredje perioden är okay. Vi skapar många bra chanser men har ”Stolpe ut” på våra målchanser, avslutar Tom Holén.