Jillian Moffatt förlänger

9 juni 2022 15:00
Dam

Hon var en säker sista utpost i laget den gångna säsongen. Ett benbrott avslutade säsongen alldeles för tidigt. Nu är det klart att Jillian Moffatt förlänger sitt kontrakt med vårat damlag.


Kanadensiska målvakten Jillian Moffatt anslöt den gångna säsongen till vårat damlag. Jillian var med sitt målvaktsspel en av lagets viktigaste spelare fram tills dess att hon strax före transferfönstret stängde bröt sitt ena ben. Under sina 16 framträdanden i målet den gångna säsongen så hade hon en räddningsprocent på 92,7 och ett GAA på 2,47 vilket var en stark bidragande orsak till att våra damer tog kliv uppåt i tabellen. Nu får Jillian Moffat konkurrera med Eline Gabriele om att vakta vårat mål den kommande säsongen.

- Vi är glada över att Jillian valt att förlänga med oss. Det kommer att bli bra och utvecklande för våra målvakter att få tävla om förstaspaden denna säsong, säger Janne Wickström och fortsätter:
- Förra säsongen var Jillian var en av de allra bästa målvakterna i serien fram till hennes oturliga skada som höll henne borta från spel i det viktiga topp-4 spelet. Nu är Jillian äntligen helt fit for fight igen och det ska bli fantastiskt spännande att följa henne under säsongen som kommer.