Förlust mot Mora
Publicerad: 2022-09-13
UPPDATERAT med Highlights / Hemmalaget kommer ut mycket hungrigare än gästerna ikväll och kopplat tidigt grepp om matchen. 4-1 efter den första perioden blir till slut 5-2 till Mora som vinner rättvist.

Arkivbild till nyheten.

Första perioden:
Första perioden går i klart hemmalagets tecken. Det börjar med en bra chans tidigt innan gästerna kommer upp och skapar tryck ett tag. Almtuna reder ut ett numerärt underläge. Men det blir sedan Mora som tar ledningen i matchen strax efteråt då Heikkinen får fritt läge efter slarv från Almtuna och han sätter 1-0 efter cirka 05:30.

Persson kan sedan öka på till 2-0 efter snyggt spel som ger honom öppet mål från vänster och då har det gått cirka 06:30. Nästa mål står Ljunggren för när han prickar rätt med ett direktskott från positionen djupt ner i vänster tekningscirkel och 3-0 är ett faktum.

Almtuna reder sedan ut ett numerärt underläge innan man får chansen i numerärt överläge då Mora drar på sig 2 + 2 minuter på botbänken. Då kan Pentler sätta 3-1 på en retur från sin position till vänster. Men Mora svarar sedan i det fortsatta powerplayet för Almtuna – man kommer i en kontring två mot en och Håkansson räddar men returen kan sedan Björkman förvalta och det är 4-1 med knappa två minuter kvar av perioden. Skotten är 19-6.

Andra perioden:
I mittenakten drar Almtuna på sig en utvisning först och sedan drar Mora på sig tre stycken utvisningar men vi får inte se några mål i perioden. Almtuna är med lite bättre i perioden samtidigt som Mora kanske gått ner sig lite också då spelet inte är lika gnistrande som i första perioden. Skotten i perioden är 12-12.

Tredje perioden:
Spelet flyter på i sista akten och med cirka 08:40 spelat så drar Almtuna på sig en utvisning som man dock reder ut. Reducering till 4-2 kommer med cirka 12 minuter spelat genom Öby-Olsen som får passet bakom förlängda mållinjen kliver in framför mål och hittar luckan bakom Piroinen i hemmalagets mål. Nästa mål punkterar definitivt matchen – det är Greve som i powerplay efter snyggt spel från nära håll till höger kan slå in 5-2 med knappa 17 minuter spelat av perioden. Det blir slutresultatet och skotten är 14-8 i perioden samt 45-26 totalt.

Det är en match med flera misstag och slarv från de båda lagen där ute på isen. Mora vinner matchen rättvist och punkterar väl egentligen tillställningen redan i den första perioden där man kommer ut betydligt hungrigare än gästerna.

- Det är vår klart sämsta match på försäsongen. Vi är inte alls nöjda med den här insatsen. Vi är inte redo när vi kommer ut till matchen och det är något vi måste titta på och prata om – vad vi skall göra för att vara redo när pucken släpps. Vi får bryta ihop och komma igen, analysera det här och komma igen i morgon. Fokus på nästa träning och match hela tiden men nu är man besviken så klart, säger Jimmy Anderström direkt efter matchen.