J20: Kaffe, Kaka, sjätte raka
Publicerad: 2019-10-07
Junior
Sjätte raka segern kom ikväll när våra J20-killar besegrar Hanviken Tyresö med hela 7-0. Då Wings slog Huddinge tog sig laget upp i serietopp som enda obesegrade laget i serien.

Hannes Asp öppnar målskyttet i den första perioden och sätter 1-0 efter 03:12. Hanviken Tyresö får ett powerplay efter 13:18 men det blir resultatlöst. Med 9 sekunder kvar av perioden drar Almtuna på sig en ny utvisning och Tyresö/Hanviken får börja nästa period med en man mer på isen. Skotten är 16-6.

Almtuna reder ut inte bara den inledande utvisningen i perioden utan även ytterligare en utvisning. William Berntö kan sedan öka på hemmalagets ledning till 2-0 efter 34:48. Det blir sedan en dubbelutvisning och spel fyra mot fyra och kan Oscar Sarhus öka på till 3-0 efter 37:31. Almtuna drar på sig en utvisning till sedan och med en man mindre på isen så gör Lucas Carlsson 4-0 efter 39:48 – ett psykologiskt mål så klart. Skotten i perioden är 16-11.

Efter 42:09 så gör sedan Joakim Brydolf 5-0 till Almtuna. Sedan är det powerplay för Almtuna och då kan Hannes Asp sätta 6-0 efter 45:38. Hemmalaget får en straff efter 50:21 - den förvaltar Hannes Asp på bästa sätt och det är 7-0. Altuna drar på sig två utvisningar i slutet men gästerna kan utne spräcka nollan för Albin Åhrström ikväll. Matchen slutar 7-0. Skotten i tredje perioden är 12-12 och totalt 44-29.

-Ruskigt bra 60 minuer av oss. Vi är konsekventa rakt igenom och följer spelidén fullt ut, säger Serhan Cickek och avslutar:
-Samtliga chippar ini sina roller och vi kan på så sätt mala ner motståndet och kontroller matchen dit vi vill.

Sjätte raka segern är därmed tagen och laget gick upp i serietopp. Här näst väntar ett derby mot Wings på lördag – ett Wings som slog Huddinge på bortaplan ikväll.