Timrå J20 vinner en rättvis seger
Publicerad: 2022-09-18
Idag kunde Timrå säkra en rättvis 5-2 seger mot vårt 20-lag. Almtuna hängde med i målprotokollet till 2-2 men sedan kunde gästerna gå ifrån i mittenperioden via två powerplay mål och fastställde slutresultatet tidigt i den tredje perioden.

Första perioden:
Spelet rullar på och båda lagen skapar några bra lägen men Anton Danell och Marcus Sanderud i de båda lagens mål är med på noterna. Det blir sedan Timrå som spräcker målnollan i matchen då Carl Jacobsson framför målet styr in ett inspel från vänstersidan - 1-0 10:00. 2-0 kommer också efter 10:33 genom Hugo Bergendal i en snabb omställning efter en bra chans för hemmalaget.

Gästerna har stärkta av de snabba målen mer och mer av spelet men 15:36 kan Carl Danielsson sätta 1-2 från nära håll på högersidan - han får öppet mål efter ett fin pass från vänster. Spelet rullar sedan på och 19:21 kommer matchens första utvisning och det är Almtuna som drar på sig den. Lagen har 1-2 med sig in i pausvilan och skotten är 10-11.

Andra perioden:
Timrå inleder perioden i powerplay under 01:21 men det reder hemmalaget ut. Båda lagen skapar sedan några fina chanser. 24:32 drar Timrå på sig en utvisning och då kan Ivan Kolsmyr med ett skott från högersidan kvittera till 2-2 26:31 med en sekund kvar av överläget. Timrå hade också ett avslut i sitt underläge som tar i Almtunas målram.

Spelet böljar sedan fram och tillbaka och lagen byter chanser med varandra. Efter 36:32 så drar Almtuna på sig en utvisning och då kan Noel Edelfeldt göra 2-3 37:52 i överläget efter ett skott från blå. Ny utvisning för hemmalaget efter 37:58 och då kommer efter snyggt spel 2-4 39:16 genom Kasper Arvefjäll som får öppet mål från vänster efter pass över centrallinjen. I momentet innan hade dom även en ramträff. Lagen har 2-4 med sig in i paus och skotten är 9-15.

Tredje perioden:
Timrå kan utöka sin ledning efter 44:29 genom Dennis Värmhed som sätter pucken högt bakom Danton Danell för 2-5. Almtuna drar sedan på sig en utvisning för sex man på banan 45:26 men rider ut stormen där. 47:48 drar Timrå på sig en utvisning men reder ut det underläget dom också.

Hemmalaget drar på sig en ny visning 53:12 som man dock håller tätt bakåt i. Det kommer sedan inga fler mål och Timrå vinner matchen rättvist. Slutresultatet skrivs till 2-5. Skotten är 3-11 i perioden och totalt 22-37.