Robert Kimby är tillbaka

1 april 2022 11:58
Herr

Robert Kimby kom till oss som ny huvudtränare säsongen 20/21 och förde in ett nytt sätt att spela ishockey på i föreningen. Sejouren blev dock bara ettårig då på grund av sociala skäl och valde att satsa på en civil karriär. Nu är det dock klart att Kimby återvänder till oss i Almtuna som huvudtränare.


Robert Kimby behöver knappast presenteras ingående för dom som följt Almtuna över tid. Han var en måltjuv som spelare i Almtuna och en omtyckt tränare då han tog sig an den biten i klubben efter att ha varit assisterande tränare i Björklöven. Han hade innan även varit i Bålsta på lägre nivå i Svensk hockey där han nog testade på alla roller som finns i ishockeyn. Som huvudtränare så har han även två säsonger i Hockeyettan med Enköping innan han alltså kom till oss för två säsonger sedan.

Med de små medel som man hade att röra sig med så tog han tillsammans med Mattias Zackrisson laget till åttondelsfinal i HockeyAllsvenskan. Där blev det dock respass ut mot Västerås. Nu är alltså Robert Kimby tillbaka som huvudtränare i Almtuna och kontraktet är skrivet på två år.

- Kimby står för ett ledarskap där han är väldigt duktig på att få alla i laget att trivas och känna sig delaktiga. Han är rak, tydlig och ställer höga krav på individen. Han har en klar bild av hur han vill spela och hans egna driv samt passion smittar av sig på laget. Han känner föreningen väl och vill vara med och ta Almtuna framåt, säger Tony Mårtensson.

Vad är det som har fått dig tillbaka till oss och hockeyn igen? Vad är det som har lockat dig till det?
- Först och främst så har jag en liten anan situation hemma i familjen med en minsting som har blivit äldre, som kommer att vara ett år när säsongen drar igång. Det spelar ju en stor roll. Sedan har Tony varit jäkligt tydlig med och visat att han gärna vill att jag kommer tillbaka så det skall bli kul att ge sig in i det igen och framför allt jobba nära Tony, säger Robert Kimby.

När du kom hit till Almtuna förra gången så förde du in en ny spelstil i föreningen. Är det ungefär liknande du tänker köra nu men kanske med lite modifieringar?
- Jag tror ju på själva principen sedan är inte det där något som jag bara ska köra rakt av utan vi allihopa. Nu är det här så pass nytt att det är inget vi har varit inne och petat i än.

- Men framför allt så vill ju vi bygga en kultur där vi skall våga misslyckas. Jag tycker ju att den spelmodellen är ett bra verktyg för det. Så det är väl lite där vi landar men sedan exakt hur det blir det får vi ta längre fram men det skall vara okay att det går åt pipan och sedan lär vi oss av det och så tar vi det igen.

- En sak som jag också tycker ska bli kul, det är att hela mitt förra år var ju helt utan publik och det är många år sedan jag var med eller inför Almtuna-publiken så det skall bli kul at få stå i Upplands Bilforum Arena och faktiskt ha fansen där igen. För det var länge sedan.

Varmt välkommen tillbaka än en gång Robert Kimby.