Seger i Norrköping
Publicerad: 2019-08-28
Almtuna nollade hemmalaget Vita Hästen ikväll och kunde vända hem med en klar seger då 0-4 lös på tavlan efter slutsignalen. Åter igen går Haag – Mårtensson och Liljendahl i bräschen och visar vägen framåt samtidigt som Eliasson var säker när han ställdes på prov.

Den första perioden är mållös och det är hemmalaget som har flest farliga chanser – delvis beroende på två powerplay. Eliasson har visat att han är en bra målvakt - bland annat vid något friläge där de flesta nog var beredda att notera mål men längst bak står han säkert och avvärjer. Skotten är 9-3

Almtuna reder ut ett boxplay till i Andra där Hemmalaget börjar bäst. Det blir dock Almtuna som öppnar målskyttet i matchen – Mårtensson passar över centrallinjen till Haag som direktskjuter in pucken från sin position i vänster tekningscirkel till 0-1 efter 30:24. 0-2 kommer också efter 33:47 genom Liljendahl som framför mål får en backhandspass från Mårtensson som är bakom förlängda mållinjen. Almtuna har fått energi och Svensson har lite senare ett skott i stolpen innan man åter igen får reda ut ett boxplay. Skotten är 11-7.

I den tredje perioden kan Almtuna öka på sin ledning två gånger i powerplay där man är 100-procentiga ikväll. 46:35 är det Aronsson som får pass från bakom offensiva mållinjen av Mårtensson och han skjuter då in 0-3 från blå i överläget. Nytt numerärt överläge då Haag kan sätta 0-4 på pass från vänster av Aronsson och skott in bakom Masiello i hemmakassen som inte kan lastas för målen han får släppa in. Almtuna hart sedan bra kontroll på det hela och inte ens ett femte boxplay kan stoppa Eliasson från att få hålla sin nolla intakt ikväll. Skotten är 11-10 och totalt 31-20.

-Första tio händer inte så mycket, sista tio i första perioden tar Vita Hästen kommandot och skapar väldigt mycket lägen på oss och Jeppe håller oss kvar i perioden, säger Martin Gudmundsson och fortsätter:
-I andra och tredje ger vi ett stabilt intryck både offensivt och defensivt, vi får ner pucken kan vrida och vända på Vita Hästen och till slut kan vi göra två mål genom Tonys kedja. Det är mycket som föranleder det då dom andra kedjorna har jobbat stenhårt och vi får med oss långa anfall i positiv riktning, säger Martin Gudmundsson.

Sedan är ni 100 procentiga i powerplay.
-Ja, precis. Två utvisningar efter bra jobb av killarna som ger chansen för dom som spelar powerplay att avgöra matchen och det tar vi tillvara på till 100 procent. En bra laginsats där vi sätter mycket stolthet i försvarsspelet och när vi ligger så pass bra i försvarsspelet som vi gör får vi omställningar och matchbilden dit vi vill, avslutar Martin Gudmundsson.