Gustav Lindström lånas in

17 augusti 2020 20:45
Herr

Med stor glädje kan vi nu meddela att tidigare Almtuna-spelaren Gustav Lindström som har sina rötter i talangfabriken Östervåla inleder säsongen i Almtuna och Hockeyallsvenskan.


Ett låneavtal med NHL-laget Detroit Red Wings gällande backen Gustav Lindström är klart. Gustav kom till Almtuna från talangfabriken Östervåla 14/15 för att sedan stanna i klubben under 4 säsonger innan det blev en säsong i Frölunda och sedan signing med Detroit Red Wings där han gjorde 16 matcher i NHL - dessutom blev det 45 matcher med Grand Rapids Griffins i AHL.

I och med låneavtalet så startar alltså ”Gurra” upp säsongen hos oss i Almtuna. Tanken är att han sedan skall åka över till Detroits camp i mitten på november.

-Tanken var att jag precis som förra året skulle få vara med här och träna lite innan jag åker över. Nu när det går att lösa att jag får spela lite matcher också det gör det bara ännu roligare, säger Gustav Lindström och fortsätter:
-Det ska bli kul att starta upp Hockeyallsvenskan och jag hoppas att vi kan göra några bra matcher, hjälpa Almtuna att ta några poäng och komma upp i tabellen innan jag drar. Jag har några gamla kompisar som spelar här så det ska bli riktigt kul. Man har ju spelat här i 4 år så det är kul att vara tillbaka.

-Superkul att Gustav Lindström startar serien med oss. Gurra är en allround back med riktigt bra händer och ett bra skott, säger Björn Danielsson och fortsätter:
-Självklart blir det en stor tillgång för laget att ha med honom i starten av säsongen. Dessutom är det en riktigt skön kille att ha i omklädningsrummet där han bidrar med mycket energi.