Poängstark forward från Hockeyettan klar

7 maj 2020 10:27
Herr

Jesper Norbäck avslutade den gångna säsongen i Vimmerby där han under kvalet mot HockeyAllsvenskan var lagets näst bästa poänggörare och bästa målskytt. Nu tar han steget upp till HockeyAllsvenskan och spel hos oss i Almtuna.


Forwarden Jesper Norbäck 22 år 181 cm 86 kg och vänsterskytt med Färjestad som moderklubb är klar för spel med Almtuna. Jesper har förutom spel i Färjestads ungdoms/junior organisation även spelat på division 1 nivå med Forshaga, Mariestad, Grums och Vimmerby samt varit inlånad till Karlskrona i HockeyAllsvenskan för 2 matcher.

Säsongen 18/19 stod Jesper för 38 (11-27) poäng på 38 matcher i Grums samt 1 poäng på 4 matcher i Mariestad. Den gångna säsongen inledde han i Grums där han stod för 42 (20-22) poäng på 36 matcher, var utlånad till Karlskrona två matcher samt avslutade säsongen i Vimmerby där han i den avslutande omgången av Allettan Södra stod för 2 assist för att sedan i kvalet mot HockeyAllsvenskan svara för 8 (6-2) poäng på 6 matcher innan säsongen som bekant fick avbrytas. Kontraktet är på 1 år.

- Det ska bli riktigt kul och spännande att få komma till Almtuna och få träffa alla. Det blir en utmaning för mig att ta steget upp till hockeyallsvenskan, säger Jesper Norbäck.

_-Jesper är en spännande forward som gillar att utmana och har ett fint spelsinne. En blivande publikfavorit, säger Tony Mårtensson.